OJ MORAVO MOJE SELO RAVNO Manifestacija na najčuvenijoj srpskoj reci

M. M.

16:06

Manifestacije 0

Održava se tradicionalno svakog avgusta više od 20 godina.

OJ MORAVO MOJE SELO RAVNO Manifestacija na najčuvenijoj srpskoj reci
printscreen youtube

 

Manifestacija „Trstenik na Moravi“ je letnji festival koji slavi Moravu, najopevaniju srpsku reku. Trka čamaca moravaca je ono što ovu manifestaciju čini posebnom. Na Moravi kod Trstenika ih voze pomoću motke.

Sadrži trku čamaca, takmičenja u plivanju, ribolovu, čorbijadu, igre na vodi. U večernjem programu održavaju se koncerti, pozorišne predstave, bebi maraton, karaoka takmičenje i razni programi za decu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nekada deo svakodnevnog života, danas jedinstvena turistička atrakcija. Čamcima moravcima se upravlja u stojećem stavu pomoću drvene motke duge preko 3 metra, koja služi za „podupiranje“ o dno i navigaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poseti_Trstenik (@to_trstenik)

Samo izgleda jednostavno, a za ovu veštinu je potrebna spretnost, snaga i odlično poznavanje Morave. Ovi momci se avgusta meseca takmiče na manifestaciji „Trstenik na Moravi“ za titulu „Moravski vitez“.

Trstenik na mapi:

 

(Izvor: izletijada.rs)

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading