NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE Specijaliteti od životinjskih testisa

M. M.

16:44

Manifestacije 0

Zašto jesti "bele bubrege"?

NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE Specijaliteti od životinjskih testisa
printscreen youtube

 

U Ginisovoj knjizi rekorda stoji da se najstarije i najveće takmičenje u spremanju jela od testisa održava u Srbiji. Mud(r)ijada ili Ballscup je manifestacija koja se tradicionalno održava u slikovitim srpskim šumama Srbije. Manifestacija privlači više hiljada ljudi koji žele da probaju neke od jela sa „belim bubrezima“ili da pokažu svoje veštine u spremanju istih.

U kotlićima se nađu testisi različitih životinja: kengura, zeca, medveda, jedan takmičar je iz Australije doneo i – ajkuline. Na Mud(r)ijadi se mogu probati i raznovrsna jela od testisa kao što su npr. pica od testisa i pohovana muda.

printscreen youtube

 

Zašto jesti „bele bubrege“? Testisi raznih životinja su izuzetno hranljiva, bogata mastima i proteinima. Pored toga ona su bogata testosteronom i kao takva su prirodni afrodizijak.

Na Mud(r)ijadi do sada je učestvovalo preko 150 ekipa, bilo je tu svih profesija: profesora na fakultetu, glumaca, doktora, vatrogasaca, vanzemaljaca, novinara, zemljoradnika, pa I onih koji blagog pojma nisu imali kako su se tu našli.

Ovi otkačeni specijaliteti mogu da se kuvaju u kotliću, ali i peku na roštilju. Verovali ili ne služe se i kao dezert.

printscreen youtube

 

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading