NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE Specijaliteti od životinjskih testisa
Zašto jesti "bele bubrege"?
U Ginisovoj knjizi rekorda stoji da se najstarije i najveće takmičenje u spremanju jela od testisa održava u Srbiji. Mud(r)ijada ili Ballscup je manifestacija koja se tradicionalno održava u slikovitim srpskim šumama Srbije. Manifestacija privlači više hiljada ljudi koji žele da probaju neke od jela sa „belim bubrezima“ili da pokažu svoje veštine u spremanju istih.
U kotlićima se nađu testisi različitih životinja: kengura, zeca, medveda, jedan takmičar je iz Australije doneo i – ajkuline. Na Mud(r)ijadi se mogu probati i raznovrsna jela od testisa kao što su npr. pica od testisa i pohovana muda.

printscreen youtube
Zašto jesti „bele bubrege“? Testisi raznih životinja su izuzetno hranljiva, bogata mastima i proteinima. Pored toga ona su bogata testosteronom i kao takva su prirodni afrodizijak.
Na Mud(r)ijadi do sada je učestvovalo preko 150 ekipa, bilo je tu svih profesija: profesora na fakultetu, glumaca, doktora, vatrogasaca, vanzemaljaca, novinara, zemljoradnika, pa I onih koji blagog pojma nisu imali kako su se tu našli.
Ovi otkačeni specijaliteti mogu da se kuvaju u kotliću, ali i peku na roštilju. Verovali ili ne služe se i kao dezert.

printscreen youtube
Na Zlatiboru se traži mesto više za praznike - smeštajni kapaciteti skoro svi popunjeni: Preko 60.000 gostiju biće na ovoj planini, bogat program i koncerti za posetioce
Sitno se odbrojava do novogodišnjih praznika, a jedna od najpopularnijih destinacija ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, godinama unazad je planina Zlaibor. Na ovoj srpskoj lepotici sve je spremno za predstojeći period, a prema dosadašnjim podacima za smeštaj i boravak na Zlatiboru vlada ogromno interesovanje.
Najpopularnija srpska planina spremna da dočeka na desetine hiljada gostiju tokom praznika: Sjajan program pripremljen na Zlatiboru
Zlatibor će i ove godine dočekati praznike u pravom svečanom duhu, obasjan hiljadama svetala, ispunjen zimskom čarolijom i atmosferom koja već decenijama čini ovu planinu jednom od najpoželjnijih destinacija za novogodišnji provod.
Čast je biti deo jedne ovakve priče: Izložba "Moja ćirilica" otvorena u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku
Očuvanje sprske tradicije i pisma kao prioritet među mladima
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Stiže najlepši period godine: Od 5. decembra dočekujemo praznike uz Zimsku bajku u Beogradu na vodi
Beograd ponovo postaje prestonica praznične čarolije - Zimska bajka se vraća u Savski park Beograda na vodi!
Komentari(0)