Staro žensko ime GRČKOG porekla: Ima jaku simboliku i moćno značenje, a obično se daje devojčicama koje su rođene oko Uskrsa

13:00

Kultura 0

Prelepo žensko ime koje roditelji sve češće daju ćerkama

shutterstock
Shutterstock

Iako su u poslednje vreme kratka imena od tri ili četiri slova izrazito popularna, svetski trendovi pokazuju da bi bebe uskoro sve češće mogle da dobijaju nešto duža imena. Naime, uvid u analizu imena koja roditelji biraju za novorođenčad otkriva da se jedno ime ističe u celom svetu.

Prema najnovijim trendovima, pokazalo se da se devojčicama sve češće daje ime Anastasija.

Reč je o imenu grčkog porekla, u kojem reč "anastasis" znači "vaskrsnuće", zato bi značenje ovog imena bilo "ona koja je vaskrsnula". To je jedan od razloga zbog kojih ga najčešće dobijaju devojčice rođene oko Uskrsa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U Rusiji je ime Anastasija bilo najpopularnije do 2008. godine, kada ga je s trona izgurala Sofija, a najpoznatija Anastasija bila je kneginja Anastasija Nikolajevna, najmlađa ćerka cara Nikolaja II, poslednjeg suverena carske Rusije.

Upravo ova priča je i inspirisala istoimeni Diznijev film.

Ostrvo Vido

OSTRVO VIDO Simbol srpske golgote, veruje se da ovo treba da uradite kada ga posetite

Kultura

17:00

20 jun, 2024

Ostrvo Vido je mesto sećanja, poštovanja i duboke istorijske veze između Srbije i Grčke. Postoji verovanje da svaki Srbin treba da donese grumen zemlje iz Srbije na ovo sveto tlo, jer naša vojska je ostala zeljna svog zavicaja, mnogi se nikad nisu vratili. A onaj ko odlazi sa Vida trebalo bi da ponese bar jednu šišarku, tako vraća bar jednu napaćenu dušu stradalog vojnika u njegovu Srbiju.

Komentari(0)

Loading