TRIK ZA KUVANJE KUKURUZA: Jedan tajni sastojak i 15 minuta pripreme
Da biste dobili najukusniji kukuruz šećerac u vodu dodajte jedan "tajni" sastojak.

Teško ćete pronaći osobu koja ne voli kukuruz, bilo kuvani, pečeni ili kao dodatak. Ali, ako tražite nove ideje za njegovu pripremu, tu je fantastičan i kreativan trik za kuvanje kukuruza u "kupki" od maslaca.
Rezultat će vas oduševiti, jer savršeno sladak i nežan ukus kukuruza, će vas naterati da uzmete repete.
Ne treba vam više od 15 minuta da pripremite ovo jelo, a ako vam se dopadne rezultat, pokušajte da pripremite drugo povrće na ovaj način.
Možda vas zanima:

Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.

DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.
Možda vas zanima:

Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.

DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.
Možda vas zanima:

Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.

DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.
Sastojci:
- - 4 šolje vode
- - 6 kukuruza
- - 1 šolja mleka
- - 100 grama putera
- - 1 kašika soli
Priprema:
U veliku posudu sipajte vodu i sačekajte da proključa. Dodajte šolju mleka, putera i so. Kad se puter rastopio, dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuvajte oko osam minuta. Potom izvadite kukuruz i servirajte.
Zašto je kukuruz super namirnica?
Prosečan kukuruz ima oko 300 zrna, a svako od njih skladišti ugljene hidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakan. Jedan svež kukuruz ima oko 100 kalorija.
Veruje se da je sveže povrće zdravije od kuvanog, ali to se ne odnosi na kukuruz. Naime, američki istraživači otkrili su da tokom termičke obrade kukuruza, kuvanja ili pečenja dolazi do oslobađanja molekula antioksidacijskim delovanjem, što povećava njegove zaštitne moći.
Kukuruz takođe sadrži jake antioksidante, lutein i zeaksantin, sadrži beta karoten i vitamine B, magnezijum, fosfor i vitamin C.
Redovno konzumiranje kukuruza podstiče rad metabolizma i varenja, kao i izbacivanje toksina iz tela i sprečava razvoj crevnih bolesti.
Kukuruz je odličan izvor vitamina B1, koji ima važnu ulogu u funkciji mozga.
(Superžena.b92)

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!
Komentari(0)