TRIK ZA KUVANJE KUKURUZA: Jedan tajni sastojak i 15 minuta pripreme
Da biste dobili najukusniji kukuruz šećerac u vodu dodajte jedan "tajni" sastojak.

Teško ćete pronaći osobu koja ne voli kukuruz, bilo kuvani, pečeni ili kao dodatak. Ali, ako tražite nove ideje za njegovu pripremu, tu je fantastičan i kreativan trik za kuvanje kukuruza u "kupki" od maslaca.
Rezultat će vas oduševiti, jer savršeno sladak i nežan ukus kukuruza, će vas naterati da uzmete repete.
Ne treba vam više od 15 minuta da pripremite ovo jelo, a ako vam se dopadne rezultat, pokušajte da pripremite drugo povrće na ovaj način.
Možda vas zanima:

DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.

SRBI OVO BACAJU, A U NEMAČKOJ 8 EVRA ZA 15 KOMADA "U selu imam šleper toga, nisam znao da sam milioner" (FOTO)
Kada budete videli, neće vam biti dobro.
Možda vas zanima:

DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.

SRBI OVO BACAJU, A U NEMAČKOJ 8 EVRA ZA 15 KOMADA "U selu imam šleper toga, nisam znao da sam milioner" (FOTO)
Kada budete videli, neće vam biti dobro.
Možda vas zanima:

DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.

SRBI OVO BACAJU, A U NEMAČKOJ 8 EVRA ZA 15 KOMADA "U selu imam šleper toga, nisam znao da sam milioner" (FOTO)
Kada budete videli, neće vam biti dobro.
Sastojci:
- - 4 šolje vode
- - 6 kukuruza
- - 1 šolja mleka
- - 100 grama putera
- - 1 kašika soli
Priprema:
U veliku posudu sipajte vodu i sačekajte da proključa. Dodajte šolju mleka, putera i so. Kad se puter rastopio, dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuvajte oko osam minuta. Potom izvadite kukuruz i servirajte.
Zašto je kukuruz super namirnica?
Prosečan kukuruz ima oko 300 zrna, a svako od njih skladišti ugljene hidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakan. Jedan svež kukuruz ima oko 100 kalorija.
Veruje se da je sveže povrće zdravije od kuvanog, ali to se ne odnosi na kukuruz. Naime, američki istraživači otkrili su da tokom termičke obrade kukuruza, kuvanja ili pečenja dolazi do oslobađanja molekula antioksidacijskim delovanjem, što povećava njegove zaštitne moći.
Kukuruz takođe sadrži jake antioksidante, lutein i zeaksantin, sadrži beta karoten i vitamine B, magnezijum, fosfor i vitamin C.
Redovno konzumiranje kukuruza podstiče rad metabolizma i varenja, kao i izbacivanje toksina iz tela i sprečava razvoj crevnih bolesti.
Kukuruz je odličan izvor vitamina B1, koji ima važnu ulogu u funkciji mozga.
(Superžena.b92)

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)