TRIK ZA KUVANJE KUKURUZA: Jedan tajni sastojak i 15 minuta pripreme
Da biste dobili najukusniji kukuruz šećerac u vodu dodajte jedan "tajni" sastojak.
Teško ćete pronaći osobu koja ne voli kukuruz, bilo kuvani, pečeni ili kao dodatak. Ali, ako tražite nove ideje za njegovu pripremu, tu je fantastičan i kreativan trik za kuvanje kukuruza u "kupki" od maslaca.
Rezultat će vas oduševiti, jer savršeno sladak i nežan ukus kukuruza, će vas naterati da uzmete repete.
Ne treba vam više od 15 minuta da pripremite ovo jelo, a ako vam se dopadne rezultat, pokušajte da pripremite drugo povrće na ovaj način.
Možda vas zanima:
Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.
DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.
Možda vas zanima:
Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.
DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.
Možda vas zanima:
Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.
DOŠLA SEZONA LETNJEG KUKURUZA: Letnja poslastica sa skrivenim prednostima
Sezona slatkog kukuruza je došla i ova hrana se može pronaći na svakom šetalištu i plaži.
Sastojci:
- - 4 šolje vode
- - 6 kukuruza
- - 1 šolja mleka
- - 100 grama putera
- - 1 kašika soli
Priprema:
U veliku posudu sipajte vodu i sačekajte da proključa. Dodajte šolju mleka, putera i so. Kad se puter rastopio, dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuvajte oko osam minuta. Potom izvadite kukuruz i servirajte.
Zašto je kukuruz super namirnica?
Prosečan kukuruz ima oko 300 zrna, a svako od njih skladišti ugljene hidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakan. Jedan svež kukuruz ima oko 100 kalorija.
Veruje se da je sveže povrće zdravije od kuvanog, ali to se ne odnosi na kukuruz. Naime, američki istraživači otkrili su da tokom termičke obrade kukuruza, kuvanja ili pečenja dolazi do oslobađanja molekula antioksidacijskim delovanjem, što povećava njegove zaštitne moći.
Kukuruz takođe sadrži jake antioksidante, lutein i zeaksantin, sadrži beta karoten i vitamine B, magnezijum, fosfor i vitamin C.
Redovno konzumiranje kukuruza podstiče rad metabolizma i varenja, kao i izbacivanje toksina iz tela i sprečava razvoj crevnih bolesti.
Kukuruz je odličan izvor vitamina B1, koji ima važnu ulogu u funkciji mozga.
(Superžena.b92)
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Komentari(0)