BAKLAVA SA ORASIMA GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA: Peče se na NEOBIČAN NAČIN, a ukus obara sa nogu

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Ko može da odoli ovim mirisnim slatkim zalogajima

baklava
Shutterstock

Svi vole da ih jedu, ali samo se retki odvaže da ih ispeku. Ako vam se oduvek činilo da je pravljenje klasičnih baklava pomalo mukotrpno gubljenje vremena, vaše mišljenje će promeniti ova sočna brza baklava, čija je priprema gotova za samo deset minuta.

Nema beskonačnog slaganja i premazivanja kore, nema muke sa sečenjem baklave pre stavljanja u rernu, što može biti velika komplikacija ako nemate baš oštar nož... Sve se dešava brzo i lako, a rezultat je očaravajući.

Vreme pripreme:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

10 minuta priprema + 45 pečenje + 2 sata hlađenje

Sastojci:

500 g kore za pitu

200 g putera

200 g grubo mlevenih oraha

Za sirup:

200 g šećera

2 čaše vode

limun

Priprema:

1. Otpakujte kore za pitu, odmotajte pa ponovo urolajte po dužoj strani.

2. Isecite na kriške debljine oko 3 cm - dobićete 12 komada.

3. Svaki rolat pojedinačno stavite u otvor kalupa za mafine.

4. Na svaku ružicu 1-2 kašičice mlevenih oraha.

5. Puter rastopite i svaku ružicu prelijte sa 2 kašike putera.

6. Baklavu pecite 45 minuta na 180 stepeni.

7. Za sirup prokuvajte vodu i šećer. Kad provri, kuvajte još 7 minuta.

8. Pred kraj kuvanja dodajte 3 kriške limuna.

9. Pečene baklave prelijte ohlađenim sirupom.

10. Ostavite ih da odmaraju dva sata pre služenja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading