BAKLAVA SA ORASIMA GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA: Peče se na NEOBIČAN NAČIN, a ukus obara sa nogu
Ko može da odoli ovim mirisnim slatkim zalogajima
Svi vole da ih jedu, ali samo se retki odvaže da ih ispeku. Ako vam se oduvek činilo da je pravljenje klasičnih baklava pomalo mukotrpno gubljenje vremena, vaše mišljenje će promeniti ova sočna brza baklava, čija je priprema gotova za samo deset minuta.
Nema beskonačnog slaganja i premazivanja kore, nema muke sa sečenjem baklave pre stavljanja u rernu, što može biti velika komplikacija ako nemate baš oštar nož... Sve se dešava brzo i lako, a rezultat je očaravajući.
Vreme pripreme:
Možda vas zanima:
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Možda vas zanima:
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Možda vas zanima:
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
10 minuta priprema + 45 pečenje + 2 sata hlađenje
Sastojci:
500 g kore za pitu
200 g putera
200 g grubo mlevenih oraha
Za sirup:
200 g šećera
2 čaše vode
limun
Priprema:
1. Otpakujte kore za pitu, odmotajte pa ponovo urolajte po dužoj strani.
2. Isecite na kriške debljine oko 3 cm - dobićete 12 komada.
3. Svaki rolat pojedinačno stavite u otvor kalupa za mafine.
4. Na svaku ružicu 1-2 kašičice mlevenih oraha.
5. Puter rastopite i svaku ružicu prelijte sa 2 kašike putera.
6. Baklavu pecite 45 minuta na 180 stepeni.
7. Za sirup prokuvajte vodu i šećer. Kad provri, kuvajte još 7 minuta.
8. Pred kraj kuvanja dodajte 3 kriške limuna.
9. Pečene baklave prelijte ohlađenim sirupom.
10. Ostavite ih da odmaraju dva sata pre služenja.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Komentari(0)