BAKLAVA SA ORASIMA GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA: Peče se na NEOBIČAN NAČIN, a ukus obara sa nogu
Ko može da odoli ovim mirisnim slatkim zalogajima

Svi vole da ih jedu, ali samo se retki odvaže da ih ispeku. Ako vam se oduvek činilo da je pravljenje klasičnih baklava pomalo mukotrpno gubljenje vremena, vaše mišljenje će promeniti ova sočna brza baklava, čija je priprema gotova za samo deset minuta.
Nema beskonačnog slaganja i premazivanja kore, nema muke sa sečenjem baklave pre stavljanja u rernu, što može biti velika komplikacija ako nemate baš oštar nož... Sve se dešava brzo i lako, a rezultat je očaravajući.
Vreme pripreme:
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
10 minuta priprema + 45 pečenje + 2 sata hlađenje
Sastojci:
500 g kore za pitu
200 g putera
200 g grubo mlevenih oraha
Za sirup:
200 g šećera
2 čaše vode
limun
Priprema:
1. Otpakujte kore za pitu, odmotajte pa ponovo urolajte po dužoj strani.
2. Isecite na kriške debljine oko 3 cm - dobićete 12 komada.
3. Svaki rolat pojedinačno stavite u otvor kalupa za mafine.
4. Na svaku ružicu 1-2 kašičice mlevenih oraha.
5. Puter rastopite i svaku ružicu prelijte sa 2 kašike putera.
6. Baklavu pecite 45 minuta na 180 stepeni.
7. Za sirup prokuvajte vodu i šećer. Kad provri, kuvajte još 7 minuta.
8. Pred kraj kuvanja dodajte 3 kriške limuna.
9. Pečene baklave prelijte ohlađenim sirupom.
10. Ostavite ih da odmaraju dva sata pre služenja.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)