BAKLAVA SA ORASIMA GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA: Peče se na NEOBIČAN NAČIN, a ukus obara sa nogu
Ko može da odoli ovim mirisnim slatkim zalogajima

Svi vole da ih jedu, ali samo se retki odvaže da ih ispeku. Ako vam se oduvek činilo da je pravljenje klasičnih baklava pomalo mukotrpno gubljenje vremena, vaše mišljenje će promeniti ova sočna brza baklava, čija je priprema gotova za samo deset minuta.
Nema beskonačnog slaganja i premazivanja kore, nema muke sa sečenjem baklave pre stavljanja u rernu, što može biti velika komplikacija ako nemate baš oštar nož... Sve se dešava brzo i lako, a rezultat je očaravajući.
Vreme pripreme:
Možda vas zanima:

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Možda vas zanima:

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Možda vas zanima:

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
10 minuta priprema + 45 pečenje + 2 sata hlađenje
Sastojci:
500 g kore za pitu
200 g putera
200 g grubo mlevenih oraha
Za sirup:
200 g šećera
2 čaše vode
limun
Priprema:
1. Otpakujte kore za pitu, odmotajte pa ponovo urolajte po dužoj strani.
2. Isecite na kriške debljine oko 3 cm - dobićete 12 komada.
3. Svaki rolat pojedinačno stavite u otvor kalupa za mafine.
4. Na svaku ružicu 1-2 kašičice mlevenih oraha.
5. Puter rastopite i svaku ružicu prelijte sa 2 kašike putera.
6. Baklavu pecite 45 minuta na 180 stepeni.
7. Za sirup prokuvajte vodu i šećer. Kad provri, kuvajte još 7 minuta.
8. Pred kraj kuvanja dodajte 3 kriške limuna.
9. Pečene baklave prelijte ohlađenim sirupom.
10. Ostavite ih da odmaraju dva sata pre služenja.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Komentari(0)