Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva

džem
Shutterstock

Domaći džemovi od voća sigurno su nešto najlepše što članovima svoje porodice možete da napravite. Tokom duge zime super je imati u ostavi neku teglicu domaćeg džema koji se savršeno slaže uz palačinke, krofne, patišpanj, a mnogi ga obožavaju i sa puterom na hlebu.

Ukoliko i vi volite ukusne domaće đakonije, ali vam se diže kosa na glavi pri pomisli na recepte u kojima ima svega i svačega ovaj jednostavan, starinski recept će vas potpuno oduševiti.

Pa da prionemo na posao, evo šta je potrebno za pripremu najlepšeg džema od jagoda.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 kg jagoda
600 gr šećera
sok od jednog limuna

Način pripreme:

Jagode dobro operite, poređajte u jedan red u šerpu i pospite šećerom. Ostavite tako da odstoje sat vremena. Potom stavite na šporet i kuvajte oko pola sata na najvišoj temperaturi.

Kad smesa proključa počeće da se stvara penica koju kašikom skupite i izbacite iz šerpe. Zatim smanjite temperatu i ostavite da se lagano kuva dok se ne dobije lepa gusta smesa. Pred sam kraj kuvanja dodajte sok od limuna i skinite šerpu sa šporeta. Ostavite da se džem ohladi, pa ga sipajte u sterilne teglice.

Tegle okrenite naopako ako su metalni poklopci i tako neka stoje do sutradan. Čuvati ga na hladom mestu.

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

Gastronomija

16:00

22 jun, 2024

Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.

Komentari(0)

Loading