Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
Domaći džemovi od voća sigurno su nešto najlepše što članovima svoje porodice možete da napravite. Tokom duge zime super je imati u ostavi neku teglicu domaćeg džema koji se savršeno slaže uz palačinke, krofne, patišpanj, a mnogi ga obožavaju i sa puterom na hlebu.
Ukoliko i vi volite ukusne domaće đakonije, ali vam se diže kosa na glavi pri pomisli na recepte u kojima ima svega i svačega ovaj jednostavan, starinski recept će vas potpuno oduševiti.
Pa da prionemo na posao, evo šta je potrebno za pripremu najlepšeg džema od jagoda.
Možda vas zanima:
Starinski recept za najlepši kolač bez jaja iz bakine sveske: Kremast i božanstven, svaki ukus tera da uzmete još
Donosimo vam recept za najlepši kolač bez jaja, direktno iz bakine stare sveske.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
Možda vas zanima:
Starinski recept za najlepši kolač bez jaja iz bakine sveske: Kremast i božanstven, svaki ukus tera da uzmete još
Donosimo vam recept za najlepši kolač bez jaja, direktno iz bakine stare sveske.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
Možda vas zanima:
Starinski recept za najlepši kolač bez jaja iz bakine sveske: Kremast i božanstven, svaki ukus tera da uzmete još
Donosimo vam recept za najlepši kolač bez jaja, direktno iz bakine stare sveske.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
Sastojci:
Možda vas zanima:
Starinski recept za najlepši kolač bez jaja iz bakine sveske: Kremast i božanstven, svaki ukus tera da uzmete još
Donosimo vam recept za najlepši kolač bez jaja, direktno iz bakine stare sveske.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
Možda vas zanima:
Starinski recept za najlepši kolač bez jaja iz bakine sveske: Kremast i božanstven, svaki ukus tera da uzmete još
Donosimo vam recept za najlepši kolač bez jaja, direktno iz bakine stare sveske.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
1 kg jagoda
600 gr šećera
sok od jednog limuna
Način pripreme:
Jagode dobro operite, poređajte u jedan red u šerpu i pospite šećerom. Ostavite tako da odstoje sat vremena. Potom stavite na šporet i kuvajte oko pola sata na najvišoj temperaturi.
Kad smesa proključa počeće da se stvara penica koju kašikom skupite i izbacite iz šerpe. Zatim smanjite temperatu i ostavite da se lagano kuva dok se ne dobije lepa gusta smesa. Pred sam kraj kuvanja dodajte sok od limuna i skinite šerpu sa šporeta. Ostavite da se džem ohladi, pa ga sipajte u sterilne teglice.
Tegle okrenite naopako ako su metalni poklopci i tako neka stoje do sutradan. Čuvati ga na hladom mestu.
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Komentari(0)