LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.

Za pripremu ovog jela biće potrebni sledeći sastojci:
1veća glavica karfiola
1 kašika maslinovog ulja
300 ml gustog jogurta
sok od jednog limuna
1 kašika kima
5 čena zgnječenog belog luka
1 kašika karija u prahu
0,5 kašičice bibera
2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i vatrostalnu posudu).
Dobro operite karfiol i uklonite zeleno lišće s njega.
U posudi promešajte jogurt s limunovim sokom, dodajte začine i sve dobro promešajte.
Umačite deo po deo karfiola u prethodno pripremljenu marinadu i slažite u posudu za pečenje.
Peći 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lepu hrskavu koricu na površini karfiola.
Izvadite iz rerne, ohladite desetak minuta i servirajte sa zelenom salatom.
Pročitajte još:

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)