Zašto bi beli luk trebalo da dodamo u krompir dok se kuva? Mali trik koji menja ukus
Kuvari otkrivaju da će krompir biti znatno ukusniji ako mu dodate beli luk

Krompir spada u jeftino povrće koje se konzumira u celom svetu, a njegova priprema je jednostavna i raznovrsna. Možete da pravite pire, da ga kuvate, pečete, pržite, punite... Ne zna se koji je način pripreme ukusniji. Ipak, postoji jedna namirnica koju možete da dodate u ključalu vodu i koja će kuvani ili pire krompir učiniti još ukusnijim.
U pitanju je beli luk. Možete da dodate i celu glavicu, a možete i samo par čenova. Beli luk dodajte u ključalu vodu u kojoj se kuva krompir, jer će on dati poseban šmek. Beli luk je super za kuvani, ali i pire krompir.
Zašto kuvati beli luk sa krompirom?
Beli luk ima specifičan ukus, pa dok se krompir kuva, lepo upija mirise i aromu. Kasnije kada dodate puter i mleko, samo pojačavate ukus. Krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte puter i mleko.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
Možda vas zanima:

RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
Možda vas zanima:

RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti

SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
Stvar ukusa

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?
Komentari(0)