Zašto bi beli luk trebalo da dodamo u krompir dok se kuva? Mali trik koji menja ukus
Kuvari otkrivaju da će krompir biti znatno ukusniji ako mu dodate beli luk
![krompir](/data/images/2024-01-31/75615_shutterstock-2152048159_f.jpg?timestamp=1707865200)
Krompir spada u jeftino povrće koje se konzumira u celom svetu, a njegova priprema je jednostavna i raznovrsna. Možete da pravite pire, da ga kuvate, pečete, pržite, punite... Ne zna se koji je način pripreme ukusniji. Ipak, postoji jedna namirnica koju možete da dodate u ključalu vodu i koja će kuvani ili pire krompir učiniti još ukusnijim.
U pitanju je beli luk. Možete da dodate i celu glavicu, a možete i samo par čenova. Beli luk dodajte u ključalu vodu u kojoj se kuva krompir, jer će on dati poseban šmek. Beli luk je super za kuvani, ali i pire krompir.
Zašto kuvati beli luk sa krompirom?
Beli luk ima specifičan ukus, pa dok se krompir kuva, lepo upija mirise i aromu. Kasnije kada dodate puter i mleko, samo pojačavate ukus. Krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte puter i mleko.
Možda vas zanima:
![kropmir](/data/images/2022-03-17/23354_shutterstock-1190815042_f.jpg)
Kada sledeći put budete kuvali krompir, dodajte jednu namirnicu: Neće se raspasti i brže će biti gotov
Uz pomoć ovog trika lakše ćete spremiti krompir
![Krompir po RECEPTU GRČKIH PRAVOSLAVNIH MANASTIRA je rajski ručak čiji ukus ne može da se zaboravi: Lako se sprema i potrebno vam je samo OVO](/data/images/2023-05-03/53579_krompir-shutterstock-392821816_f.jpg)
Krompir po RECEPTU GRČKIH PRAVOSLAVNIH MANASTIRA je rajski ručak čiji ukus ne može da se zaboravi: Lako se sprema i potrebno vam je samo OVO
Recept za krompir iz grčkih pravoslavnih manastira je idealan izbor za ručak, ako ste ljubitelji krompira.
Možda vas zanima:
![kropmir](/data/images/2022-03-17/23354_shutterstock-1190815042_f.jpg)
Kada sledeći put budete kuvali krompir, dodajte jednu namirnicu: Neće se raspasti i brže će biti gotov
Uz pomoć ovog trika lakše ćete spremiti krompir
![Krompir po RECEPTU GRČKIH PRAVOSLAVNIH MANASTIRA je rajski ručak čiji ukus ne može da se zaboravi: Lako se sprema i potrebno vam je samo OVO](/data/images/2023-05-03/53579_krompir-shutterstock-392821816_f.jpg)
Krompir po RECEPTU GRČKIH PRAVOSLAVNIH MANASTIRA je rajski ručak čiji ukus ne može da se zaboravi: Lako se sprema i potrebno vam je samo OVO
Recept za krompir iz grčkih pravoslavnih manastira je idealan izbor za ručak, ako ste ljubitelji krompira.
Možda vas zanima:
![kropmir](/data/images/2022-03-17/23354_shutterstock-1190815042_f.jpg)
Kada sledeći put budete kuvali krompir, dodajte jednu namirnicu: Neće se raspasti i brže će biti gotov
Uz pomoć ovog trika lakše ćete spremiti krompir
![Krompir po RECEPTU GRČKIH PRAVOSLAVNIH MANASTIRA je rajski ručak čiji ukus ne može da se zaboravi: Lako se sprema i potrebno vam je samo OVO](/data/images/2023-05-03/53579_krompir-shutterstock-392821816_f.jpg)
Krompir po RECEPTU GRČKIH PRAVOSLAVNIH MANASTIRA je rajski ručak čiji ukus ne može da se zaboravi: Lako se sprema i potrebno vam je samo OVO
Recept za krompir iz grčkih pravoslavnih manastira je idealan izbor za ručak, ako ste ljubitelji krompira.
Stvar ukusa
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)