STARI MONASI SAMO OVAKO PRAVE POSNI PAPRIKAŠ: Najukusniji i lagan - recept sa Hilandara

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Stari monasi prave najukusniji posi paprikaš, a recept je sa Hilandara

posni paprikaš
Printscreen/Youtube

Božićni post je počeo, a mnogi vernici se pridržavaju posta koji traje do 6. januara 2024 godine.

Monasi su već otkrili kako prave čorbu sa Hilandara, a sada je pred vama najukusniji posni paprikaš starih monaha koji oni na najlepši način spremaju.

Pravo jelo na kašiku na kakvom će vam svi pozavideti, a ukus ne može da se opiše rečima koliko je dobar.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jednostavan, najbolji i najukusniji...

Ovo su sastojci za njihov recept:

so

1/2 kg krompira

mlevena paprika

1/2 kg crnog luka

2 kašike brašna

2 šargarepe

2 kašike suvog začina

4 mesnate paprike

1 veza peršuna

Tu je i njihova priprema:

Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati.

Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo.

Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.

Paprikaš monaha sa Hilandara je gotov i uživajte u njemu.

 

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije

 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading