SA OVAKVOM ČORBOM NIKADA NEĆETE POGREŠITI: Puna mesa i povrća - stari recept baka
Pileća bela čorba je puna mesa i povrća, a sprema se po receptu baka sa kojim nikada nećete pogrešiti

Stigla nam je jesen, a sa njom i hladnije vreme, pa je zato sada najbolja prilika da svojim najmilijima skuvate jednu čorbu koja će im prijati.
Žene u Srbiji prave najbolje čorbe od povrća, junetine, krompira...
Pred vama je sada pileća bela čorba koja je puna povrća i vitamina.
Recept je baš jednostavan i sprema se po ovim sastojcima:
brašno - 1, 5 supena kašika
pileći file - 200 g
ulje - 20 ml
šargarepa - 2 veća komada
beli luk - 2 čena
crni luk - 2 manje glavice
biber - pola kašičice
peršun - 4 struka
začin c - 1 supena kašika
Priprema se ovako:
U šerpu sipati 10 ml ulja i ostaviti da se zagreje. Crni luk iseckati na sitne kockice i dodati u ulje da se prodinsta. Šargarepu iseći na kolutove, a pileći file na malo krupnije kocke.
Nakon što se luk izdinstao, naliti vodu i dodati piletinu i šargarepu.
Odvojiti listove od strukova peršuna, pa ubaciti i njih. Dodati biber i Začin C, poklopiti i ostaviti da se kuva sat vremena.
U tiganj sipati preostalih 10 ml ulja. Čenove belog luka iseckati što sitnije i ubaciti u ulje. Nakon što je dobio malo boje, ubaciti brašno i izmešati do vrenja.
Pripremljenu belu zapršku sipati u čorbu neprekidno mešajući.
Ostaviti još 10 minuta na šporetu, a potom skloniti i poslužiti.
Prijatno uz pileću belu čorbu!

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)