SA OVAKVOM ČORBOM NIKADA NEĆETE POGREŠITI: Puna mesa i povrća - stari recept baka
Pileća bela čorba je puna mesa i povrća, a sprema se po receptu baka sa kojim nikada nećete pogrešiti
Stigla nam je jesen, a sa njom i hladnije vreme, pa je zato sada najbolja prilika da svojim najmilijima skuvate jednu čorbu koja će im prijati.
Žene u Srbiji prave najbolje čorbe od povrća, junetine, krompira...
Pred vama je sada pileća bela čorba koja je puna povrća i vitamina.
Recept je baš jednostavan i sprema se po ovim sastojcima:
brašno - 1, 5 supena kašika
pileći file - 200 g
ulje - 20 ml
šargarepa - 2 veća komada
beli luk - 2 čena
crni luk - 2 manje glavice
biber - pola kašičice
peršun - 4 struka
začin c - 1 supena kašika
Priprema se ovako:
U šerpu sipati 10 ml ulja i ostaviti da se zagreje. Crni luk iseckati na sitne kockice i dodati u ulje da se prodinsta. Šargarepu iseći na kolutove, a pileći file na malo krupnije kocke.
Nakon što se luk izdinstao, naliti vodu i dodati piletinu i šargarepu.
Odvojiti listove od strukova peršuna, pa ubaciti i njih. Dodati biber i Začin C, poklopiti i ostaviti da se kuva sat vremena.
U tiganj sipati preostalih 10 ml ulja. Čenove belog luka iseckati što sitnije i ubaciti u ulje. Nakon što je dobio malo boje, ubaciti brašno i izmešati do vrenja.
Pripremljenu belu zapršku sipati u čorbu neprekidno mešajući.
Ostaviti još 10 minuta na šporetu, a potom skloniti i poslužiti.
Prijatno uz pileću belu čorbu!
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
Komentari(0)