SA OVAKVOM ČORBOM NIKADA NEĆETE POGREŠITI: Puna mesa i povrća - stari recept baka
Pileća bela čorba je puna mesa i povrća, a sprema se po receptu baka sa kojim nikada nećete pogrešiti
![pileća bela čorba](/data/images/2023-10-18/64948_1451699-pileca-bela-corba-u-serpi-ls_f.jpg?timestamp=1697580000)
Stigla nam je jesen, a sa njom i hladnije vreme, pa je zato sada najbolja prilika da svojim najmilijima skuvate jednu čorbu koja će im prijati.
Žene u Srbiji prave najbolje čorbe od povrća, junetine, krompira...
Pred vama je sada pileća bela čorba koja je puna povrća i vitamina.
Recept je baš jednostavan i sprema se po ovim sastojcima:
brašno - 1, 5 supena kašika
pileći file - 200 g
ulje - 20 ml
šargarepa - 2 veća komada
beli luk - 2 čena
crni luk - 2 manje glavice
biber - pola kašičice
peršun - 4 struka
začin c - 1 supena kašika
Priprema se ovako:
U šerpu sipati 10 ml ulja i ostaviti da se zagreje. Crni luk iseckati na sitne kockice i dodati u ulje da se prodinsta. Šargarepu iseći na kolutove, a pileći file na malo krupnije kocke.
Nakon što se luk izdinstao, naliti vodu i dodati piletinu i šargarepu.
Odvojiti listove od strukova peršuna, pa ubaciti i njih. Dodati biber i Začin C, poklopiti i ostaviti da se kuva sat vremena.
U tiganj sipati preostalih 10 ml ulja. Čenove belog luka iseckati što sitnije i ubaciti u ulje. Nakon što je dobio malo boje, ubaciti brašno i izmešati do vrenja.
Pripremljenu belu zapršku sipati u čorbu neprekidno mešajući.
Ostaviti još 10 minuta na šporetu, a potom skloniti i poslužiti.
Prijatno uz pileću belu čorbu!
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)