SA OVAKVOM ČORBOM NIKADA NEĆETE POGREŠITI: Puna mesa i povrća - stari recept baka

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Pileća bela čorba je puna mesa i povrća, a sprema se po receptu baka sa kojim nikada nećete pogrešiti

pileća bela čorba
Printscreen/Youtube

Stigla nam je jesen, a sa njom i hladnije vreme, pa je zato sada najbolja prilika da svojim najmilijima skuvate jednu čorbu koja će im prijati.

Žene u Srbiji prave najbolje čorbe od povrća, junetine, krompira...

Pred vama je sada pileća bela čorba koja je puna povrća i vitamina.

Recept je baš jednostavan i sprema se po ovim sastojcima:

brašno - 1, 5 supena kašika

pileći file - 200 g

ulje - 20 ml

šargarepa - 2 veća komada

beli luk - 2 čena

crni luk - 2 manje glavice

biber - pola kašičice

peršun - 4 struka

začin c - 1 supena kašika

Priprema se ovako:

U šerpu sipati 10 ml ulja i ostaviti da se zagreje. Crni luk iseckati na sitne kockice i dodati u ulje da se prodinsta. Šargarepu iseći na kolutove, a pileći file na malo krupnije kocke.

Nakon što se luk izdinstao, naliti vodu i dodati piletinu i šargarepu.

Odvojiti listove od strukova peršuna, pa ubaciti i njih. Dodati biber i Začin C, poklopiti i ostaviti da se kuva sat vremena.

U tiganj sipati preostalih 10 ml ulja. Čenove belog luka iseckati što sitnije i ubaciti u ulje. Nakon što je dobio malo boje, ubaciti brašno i izmešati do vrenja.

Pripremljenu belu zapršku sipati u čorbu neprekidno mešajući.

Ostaviti još 10 minuta na šporetu, a potom skloniti i poslužiti.

Prijatno uz pileću belu čorbu!

@lepotesrbijee STOPIĆA PEĆINA Prelepa pećina nedaleko od Zlatibora! Stopića pećina je najposećeniji speleološki objekat u Srbiji, koji iz godine u godinu obara rekorde u broju posetilaca! Da li ste posetili ovaj spomenik prirode? #lepotesrbije #turizam #turizamsrbija #fyp #fypシ #stopicapecina #zlatibor ♬ Ghost - Swink
supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading