SA OVAKVOM ČORBOM NIKADA NEĆETE POGREŠITI: Puna mesa i povrća - stari recept baka
Pileća bela čorba je puna mesa i povrća, a sprema se po receptu baka sa kojim nikada nećete pogrešiti
Stigla nam je jesen, a sa njom i hladnije vreme, pa je zato sada najbolja prilika da svojim najmilijima skuvate jednu čorbu koja će im prijati.
Žene u Srbiji prave najbolje čorbe od povrća, junetine, krompira...
Pred vama je sada pileća bela čorba koja je puna povrća i vitamina.
Recept je baš jednostavan i sprema se po ovim sastojcima:
brašno - 1, 5 supena kašika
pileći file - 200 g
ulje - 20 ml
šargarepa - 2 veća komada
beli luk - 2 čena
crni luk - 2 manje glavice
biber - pola kašičice
peršun - 4 struka
začin c - 1 supena kašika
Priprema se ovako:
U šerpu sipati 10 ml ulja i ostaviti da se zagreje. Crni luk iseckati na sitne kockice i dodati u ulje da se prodinsta. Šargarepu iseći na kolutove, a pileći file na malo krupnije kocke.
Nakon što se luk izdinstao, naliti vodu i dodati piletinu i šargarepu.
Odvojiti listove od strukova peršuna, pa ubaciti i njih. Dodati biber i Začin C, poklopiti i ostaviti da se kuva sat vremena.
U tiganj sipati preostalih 10 ml ulja. Čenove belog luka iseckati što sitnije i ubaciti u ulje. Nakon što je dobio malo boje, ubaciti brašno i izmešati do vrenja.
Pripremljenu belu zapršku sipati u čorbu neprekidno mešajući.
Ostaviti još 10 minuta na šporetu, a potom skloniti i poslužiti.
Prijatno uz pileću belu čorbu!
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)