KISELI KRASTAVČIĆI: Nema zimnice bez njih, a ovo je savršen i brz recept koji ama baš nikad ne omane
Stvarno bi bila šteta ne napraviti nekoliko tegli krastavčića za zimu, kada se ovako lako i brzo spremaju

Sastojci:
- krastavci
- so
- šećer
- sirće
- biber u zrnu
- sveža mirođija
- listići lovora
Priprema:
1. Krastavce oprati i izbockati na nekoliko mesta.
2. U teglu staviti struk sveže mirođije i poređati krastavce. Na njih staviti kašičicu soli, 2 kašike šećera, 7 kašika sirćeta, 4-5 zrna crna bibera, list lovora i tegle dopuniti do vrha prokuvanom hladnom vodom. Zatvoriti ih, malo ih promućkati i poređati u pleh.
3. Pleh s teglama staviti u rernu zagrejanu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključiti rernu i ostaviti da se tegle u njoj ohlade. Posle 15 dana krastavci se mogu konzumirati.
4. Od 3 kg sitnijih krastavaca dobićete devet tegli od 7 dl. Ako su krastavci krupniji, stavljati ih u duplo veću teglu i udvostručiti količinu sastojaka.
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno Tri posna recepta koja će nam retko kada pasti na pamet Posni kolač sa čokoladom i višnjama je najsočnija starinska poslastica koja se pravi po sastojcima naših baka iz frižidera Posne košnice od tri sastojka sa urmama, kikirikijem i čokoladom su najjednostavniji kolač za slavu
Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
NAJBOLJI ZIMSKI SPECIJALITET: Recept se prenosi sa kolena na koleno - najukusnije jelo
3 POSNA RECEPTA KOJA VAM NIKADA NE BI PALA NA PAMET: Prave domaćice znaju kako da najbolje iskombinuju namirnice
NAJSOČNIJI POSNI KOLAČ SA ČOKOLADOM I VIŠNJAMA: Starinska poslastica - sastojci naših baka iz frižidera
POSNE KOŠNICE OD 3 SASTOJKA ZA PRAVU SRPSKU TRPEZU: Urme, kikiriki i čokolada - najjednostavniji kolač za slavu
Komentari(0)