LOVAČKA PAPRIKA U TEGLI: Nezaboravna seljačka zimnica - recept znaju samo iskusne domaćice
Lovačka paprika u tegli je nezaboravna seljačka zimnica, a recept danas znaju samo iskusne domaćice
Paprike se uveliko nalaze na našim pijacama i ubeđeni smo da ste od njih pravili najukusnija jela.
Punjene paprike, pržene, pohovane, belolučane...
Ono što je mnogo bitnije jeste da ih kupite i bacite se na pravljenje zimnice.
Ne morate samo spremati barene paprike, sa lukom, pržene paprike u tegli...
Postoji jedna seljačka zimnica koja se decenijama sprema na našim prostorima, a to je lovačka paprika u tegli.
Sjajna je i idu uz sve, a voda će vam krenuti na usta čim vidite kako se pravi.
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
1 glavica belog luka
5 kilograma crvene paprike - roge
1 litra passata ili dunsta
2 dcl ulja
35 g soli
1 dcl sirćeta
2 dcl ulja
1 konzervans (5 g)
1 veza peršunovog lista (oko 100g)
Način pripreme je ovaj:
Paprike oprati, odstraniti semenke, iseći na tanke štapiće pa na sitne kockice (tada ih meriti).
Beli luk sitno, sitno iseckati ili izgnjeciti zatim sve sastojke sem peršuna i konzervansa staviti u veliki lonac i kuvati otprilike jedan do jedan i po sat.
Pred kraj kuvanja dodati sitno iseckan peršun i konzervans.
Još vruće sipati u čiste, tegle, zatvoriti i ostaviti da se hladi.
DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.
Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.
Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!
Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Komentari(0)