LOVAČKA PAPRIKA U TEGLI: Nezaboravna seljačka zimnica - recept znaju samo iskusne domaćice
Lovačka paprika u tegli je nezaboravna seljačka zimnica, a recept danas znaju samo iskusne domaćice
![lovačke paprke](/data/images/2023-10-01/63190_1440085-lovacka-paprikka-u-tegli-ls_f.jpg?timestamp=1696111200)
Paprike se uveliko nalaze na našim pijacama i ubeđeni smo da ste od njih pravili najukusnija jela.
Punjene paprike, pržene, pohovane, belolučane...
Ono što je mnogo bitnije jeste da ih kupite i bacite se na pravljenje zimnice.
Ne morate samo spremati barene paprike, sa lukom, pržene paprike u tegli...
Postoji jedna seljačka zimnica koja se decenijama sprema na našim prostorima, a to je lovačka paprika u tegli.
Sjajna je i idu uz sve, a voda će vam krenuti na usta čim vidite kako se pravi.
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
1 glavica belog luka
5 kilograma crvene paprike - roge
1 litra passata ili dunsta
2 dcl ulja
35 g soli
1 dcl sirćeta
2 dcl ulja
1 konzervans (5 g)
1 veza peršunovog lista (oko 100g)
Način pripreme je ovaj:
Paprike oprati, odstraniti semenke, iseći na tanke štapiće pa na sitne kockice (tada ih meriti).
Beli luk sitno, sitno iseckati ili izgnjeciti zatim sve sastojke sem peršuna i konzervansa staviti u veliki lonac i kuvati otprilike jedan do jedan i po sat.
Pred kraj kuvanja dodati sitno iseckan peršun i konzervans.
Još vruće sipati u čiste, tegle, zatvoriti i ostaviti da se hladi.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)