LOVAČKA PAPRIKA U TEGLI: Nezaboravna seljačka zimnica - recept znaju samo iskusne domaćice
Lovačka paprika u tegli je nezaboravna seljačka zimnica, a recept danas znaju samo iskusne domaćice

Paprike se uveliko nalaze na našim pijacama i ubeđeni smo da ste od njih pravili najukusnija jela.
Punjene paprike, pržene, pohovane, belolučane...
Ono što je mnogo bitnije jeste da ih kupite i bacite se na pravljenje zimnice.
Ne morate samo spremati barene paprike, sa lukom, pržene paprike u tegli...
Postoji jedna seljačka zimnica koja se decenijama sprema na našim prostorima, a to je lovačka paprika u tegli.
Sjajna je i idu uz sve, a voda će vam krenuti na usta čim vidite kako se pravi.
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
1 glavica belog luka
5 kilograma crvene paprike - roge
1 litra passata ili dunsta
2 dcl ulja
35 g soli
1 dcl sirćeta
2 dcl ulja
1 konzervans (5 g)
1 veza peršunovog lista (oko 100g)
Način pripreme je ovaj:
Paprike oprati, odstraniti semenke, iseći na tanke štapiće pa na sitne kockice (tada ih meriti).
Beli luk sitno, sitno iseckati ili izgnjeciti zatim sve sastojke sem peršuna i konzervansa staviti u veliki lonac i kuvati otprilike jedan do jedan i po sat.
Pred kraj kuvanja dodati sitno iseckan peršun i konzervans.
Još vruće sipati u čiste, tegle, zatvoriti i ostaviti da se hladi.

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.
Komentari(0)