SALATA OD SVEŽE ŠARGAREPE: Vitaminska bomba koja se lako pravi (RECEPT)
Isprobajte recept za ovo popularno zdravo jelo
![šargarepa](/data/images/2022-09-18/36931_shutterstock-572915056_f.jpg?timestamp=1679180400)
Sveža šargarepa sadrži betakaroten, koji joj obezbeđuje karakterističnu narandžastu boju. Takođe sadrži dosta vitamina, kao što su A, C, B1, B2, B3, B6, B9, E i vitamin K, kao i minerale – kalujum, magnezijum, gvožđe, kalcijum, fosfor.
Na Tik Toku pojavili su se snimci koji imaju preko 20 miliona pregleda i na kojima se sprema najjednostavnija salata od šargarepe. Kreatori videa, kao i mnogi u komentarima navode kako je salata ukusna, ali i da čini da se osećaju dobro, zdravo i energično.
Kako da napravite popularnu salatu od sveže šargarepe? Postoje razne verzije recepata na Tik Toku, ali dominira sledeći:
Možda vas zanima:
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
Možda vas zanima:
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
Možda vas zanima:
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
Uzmite šargarepu i ljuštilicom isecite tanke trakice, nalik na špagete. Sipajte ih u posudu, a zatim začinite jabukovim sirćetom, morskom soli, maslinovim uljem. Možete umesto sirćeta koristiti i sok od limuna, a kao ulje, postoje varijante recepta sa kokosovim uljem. Od začina se u mnogim video prilozima preporučuju biber i kurkuma. Promešajte sastojke i uživajte!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
![pijana crnkinja](/data/images/2024-07-26/95515_1522674-screenshot-20240726-165107-ls_f.jpg)
Srpske domaćice odlepile za kolačom neobičnog imena ''Pijana crnkinja'': Lagan, čokoladni kolač sa višnjevačom
Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ova poslastica je idealna za vas
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
Komentari(0)