3 MOĆNE PROLEĆNE NAMIRNICE KOJE DAJU ENERGIJU: Ovo bi trebalo da se nađe na vašoj trpezi u MARTU
Kupovina i priprema sezonskog voća i povrća bogatog nutritijentima bi trebalo da postane mesečna rutina svake porodice
Voće i povrće je najbolje jesti u sezoni jer je baš tad u jeku svoje svežine najbogatije hranljivim materijama. Kako bi ste olakšali svoju nedeljnu nabavku, uvrstite naše predloge u svoju listu za kupovinu.
Mart je doba kada se priroda budi i kada pijačne tezge izgledaju najprivlačnije. Naročito dominiraju nijanse zelene boje i baš zbog toga smo za Vas izdvojili sledeće predloge:
BROKOLI
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ORAHOVAČA PO RECEPTU OD PRE 90 GODINA: Jača imunitet, ubrzava metabolizam, a može pomoći u problemima s želucem
Ako želite da napravite ukusnu i zdravu orahovaču, donosimo savršen recept star 90 godina.
ZABRINJAVAJUĆ PODATAK Naučnici otkrili uticaj ove hrane na opaku bolest, a u Srbiji se masovno jede
Istraživači su analizirali podatke iz 184 zemlje prikupljene između 1990. i 2018. godine i uvideli da je loša ishrana uzrok za oko 14 miliona slučajeva dijabetesa tip 2 identifikovanih 2018. godine. To je oko 70 odsto novih dijagnoza u svetu.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ORAHOVAČA PO RECEPTU OD PRE 90 GODINA: Jača imunitet, ubrzava metabolizam, a može pomoći u problemima s želucem
Ako želite da napravite ukusnu i zdravu orahovaču, donosimo savršen recept star 90 godina.
ZABRINJAVAJUĆ PODATAK Naučnici otkrili uticaj ove hrane na opaku bolest, a u Srbiji se masovno jede
Istraživači su analizirali podatke iz 184 zemlje prikupljene između 1990. i 2018. godine i uvideli da je loša ishrana uzrok za oko 14 miliona slučajeva dijabetesa tip 2 identifikovanih 2018. godine. To je oko 70 odsto novih dijagnoza u svetu.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ORAHOVAČA PO RECEPTU OD PRE 90 GODINA: Jača imunitet, ubrzava metabolizam, a može pomoći u problemima s želucem
Ako želite da napravite ukusnu i zdravu orahovaču, donosimo savršen recept star 90 godina.
ZABRINJAVAJUĆ PODATAK Naučnici otkrili uticaj ove hrane na opaku bolest, a u Srbiji se masovno jede
Istraživači su analizirali podatke iz 184 zemlje prikupljene između 1990. i 2018. godine i uvideli da je loša ishrana uzrok za oko 14 miliona slučajeva dijabetesa tip 2 identifikovanih 2018. godine. To je oko 70 odsto novih dijagnoza u svetu.
Prema brojnim studijama brokoli smanjuje rizik za nastanak kardiovaskularnih oboljenja tako što snižava nivo holesterola. Odlićan je sastojak mnogih dijeta što ga čini idealnom prolećnom namirnicom kada se već uveliko spremamo za leto.
Najblje je da brokoli blago obarite i posolite i tako jedete kao prilog ribi ili nekom mesu, ali od brokolija možete da pravite i ukusne krem čorbice.
MLADI LUK
Ovu namirnicu posebno preporučujemo osobama sa dijabetesom, ima snažno dejstvo kao antioksidans jer poseduje vitamine A i C . Pospešuje sintezu kolagena, pomaže organizmu da apsorbuje kalcijum, što je osnova čuvanja gustine kostiju. Malo je poznato da sadrži i fluor koji jača zube.
KIVI
Kivi je prepun antioksidanasa i sadrži više vitamina C nego ostali citrusi pa zbog toga predstavlja idealno voće modernog doba jer ublažava nervozu i uznemirenost. Odličan je izvor kalijuma i vlakana. Osobe koje su veoma osetljive na UV zračenje, treba da konzumiraju kivi. Lutein iz kivija (koji takođe sadrže brokoli i spanać) ima ulogu zaštitnog filtera od štetnog zračenja.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)