MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki.

MOGU SE JESTI I SLATKI I SLANI Tradicionalni recept za uštipke koji će vas oduševiti
Shutterstock/Uštipci

 

Uštipci imaju miris detinjstva. Svi ih obožavaju, ukusni su kako slani tako i slatki. Ako niste profesionalac u kuhinji, ovaj recept će vas obradovati jer se lako priprema, i ne treba vam mnogo sastojaka. Pogledajte kako da spremite ukusne uštipke.

Potrebno vam je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Jaja umutite sa jogurtom, posolite, pa dodajte brašno. Prašak za pecivo sipajte direktno u brašno. Masa bi trebalo da bude srednje gusta. Ulje zagrejte. Smanjite nakon toga temperaturu da se uštipci ne bi brzo ispekli spolja, a unutra ostali živi. Dakle, pečete ih na laganoj vatri dok ne porumene. Vadite ih kašikom i stavljate na ubrus da se ocede.

Možete ih jesti kao slane uz šunku, ajvar, sir ili nešto drugo ili pak kao slatke, uz krem ili džem.

Uživajte!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Komentari(0)

Loading