Žerbo kocke: Starinski recept za savršen kolač neodoljivog ukusa
Vratiće Vas u detinjstvo.
![Žerbo kocke: Starinski recept za savršen kolač neodoljivog ukusa](/data/images/2023-01-26/45014_zerbo-kolac-780x445-1_f.jpg?timestamp=1674687600)
Savršen za slave i da Vam komšinica pozavidi.
SASTOJCI (biskvit):
Za biskvit:
9 belanaca
Možda vas zanima:
![džem](/data/images/2022-05-26/28625_shutterstock-419847094_f.jpg)
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
![ledene kocke](/data/images/2024-05-21/88319_355658-ledene-kocke-ls_f.jpg)
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
Možda vas zanima:
![džem](/data/images/2022-05-26/28625_shutterstock-419847094_f.jpg)
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
![ledene kocke](/data/images/2024-05-21/88319_355658-ledene-kocke-ls_f.jpg)
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
Možda vas zanima:
![džem](/data/images/2022-05-26/28625_shutterstock-419847094_f.jpg)
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
![ledene kocke](/data/images/2024-05-21/88319_355658-ledene-kocke-ls_f.jpg)
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
11 kašika šećera
15 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 vanilin šećer
Priprema:
Ispeći biskvit u plehu u rerni na 180C na oko 15 minuta. Biskvit iseći na 3 jednaka dela.
Ostali sastojci:
Karamel:
15 kašika šećera
50gr margarina
Čokoladni premaz:
100gr čokolade
2 kašike ulja
Fil:
9 žumanaca
10 kašika šećera
120gr margarina
Glazura:
150gr čokolade
50gr margarina
2 kašike ulja
Napomena: Kolač je najbolje da odstoji 2 do 3 dana kako bi šećer malo omekšao. Mada se može seći već nakon jednog dana. Ukoliko umesto margarina stavite puter, razlika je vidna.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)