VEROVALI ILI NE I OVO JE MOGUĆE: Posne rafaelo kuglice, veoma su ukusne, bićete glavni na slavama! (RECEPT)
Vreme je posnih slava, a i Božićni post je u toku, pa bi Vam od koristi bilo da znate ovaj kolač da spremite svima na volju.
Za ovu poslasticu treba Vam posno mleko u prahu.
Sastojci:
250 gr margarina
100 gr mleka u prahu biljnog porekla
150 gr kokosa
oko 30 kom celih pečenih lešnika
još malo kokosa za dekoraciju
Priprema:
1. Penasto umutiti mikserom margarin (najbolje je da margarin pre mućenja dostigne sobnu temperaturu) i prah šećer. Dodati mleko u prahu i nastaviti sa mućenjem, zatim dodati kokos.
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za pogaču bez kvasca: Sprema se sa kiselim mlekom (VIDEO)
Pogaču možete da spremite i bez korišćenja kvasca
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za pogaču bez kvasca: Sprema se sa kiselim mlekom (VIDEO)
Pogaču možete da spremite i bez korišćenja kvasca
Možda vas zanima:
POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Recept za pogaču bez kvasca: Sprema se sa kiselim mlekom (VIDEO)
Pogaču možete da spremite i bez korišćenja kvasca
2. Od dobijene smese praviti kuglice unutar svake staviti po jedan ceo lešnik.
3. Kuglice valjati u kokos i slagati u korpice.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
UZ DOMAĆI HLEB, SIR I KAJMAK VAŠA POPARA ĆE PROGOVORITI STO JEZIKA: Još kada sve sami napravite od nule, zlata je vredna
Ovo je tako jednostavno i lagano jelo, a velika muka stoji iza njega, saznajte šte je sve potrebno da bi se napravila popara
Komentari(0)