Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak

Izvor: Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova

podvarak
Shutterstock

Ukusan i izdašan podvarak ćete obožavati:

Potrebno je:

1 glavica kiselog kupusa

1 veći praziluk

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

ulje

glavica belog luka

300 gr suvig rebara

400 gr ml mesa

ml paprika

Priprema:

Na ulju propržiti secen praziluk dodati ml papriku pa ubaciti kupus na rezance. Sve dobro izdinstati.

Ubaciti malo začina izjednačiti i sipati u zemljani sud izravnati i poredjati suva rebra ,lovorov list i zapeći u rerni oko sat vremena.

Uz podvarak obavezno ide vruća proja.

Prijatno!!!

@lepotesrbijee DRUGI DAN BOŽIĆA Izgovorite ove reči za zdravlje i sreću cele godine #lepotesrbije #srbija #fy #fyp #viral #viraltiktok #foryoupage #bozic #viral #viralvideo ♬ original sound - LepoteSrbije

 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading