Domaćice iz Vojvodine otkrile kako da napravite slavsko žito za 10 minuta: Potrebno je samo ovo - gotovo za čas
Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!
Spremanje slavskog žita zahteva pažnju i posvećenost.
Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!
A sve što vam je potrebno za brže kuvanje je perjani jorgan.
Možda vas zanima:
Ovih 8 poklona nikako ne valja nositi za slavu: Veruje se da donose bedu i nesreću
Prema narodnom verovanju, postoji 8 poklona koje nikako ne valja nositi kao poklon za slavu.
KAKO SE BIRA SLAVA: Porodični zaštitnik kao nit identiteta
Mnogi se pitaju: zašto baš taj svetac, a ne neki drugi? Srpska slava nije samo običaj – ona je prvo nematerijalno kulturno dobro iz naše zemlje upisano na UNESKO listu. To je jedinstvena duhovna praksa koja povezuje generacije, gde svako domaćinstvo ima svog nebeskog zaštitnika – krsno ime.
Možda vas zanima:
Ovih 8 poklona nikako ne valja nositi za slavu: Veruje se da donose bedu i nesreću
Prema narodnom verovanju, postoji 8 poklona koje nikako ne valja nositi kao poklon za slavu.
KAKO SE BIRA SLAVA: Porodični zaštitnik kao nit identiteta
Mnogi se pitaju: zašto baš taj svetac, a ne neki drugi? Srpska slava nije samo običaj – ona je prvo nematerijalno kulturno dobro iz naše zemlje upisano na UNESKO listu. To je jedinstvena duhovna praksa koja povezuje generacije, gde svako domaćinstvo ima svog nebeskog zaštitnika – krsno ime.
Možda vas zanima:
Ovih 8 poklona nikako ne valja nositi za slavu: Veruje se da donose bedu i nesreću
Prema narodnom verovanju, postoji 8 poklona koje nikako ne valja nositi kao poklon za slavu.
KAKO SE BIRA SLAVA: Porodični zaštitnik kao nit identiteta
Mnogi se pitaju: zašto baš taj svetac, a ne neki drugi? Srpska slava nije samo običaj – ona je prvo nematerijalno kulturno dobro iz naše zemlje upisano na UNESKO listu. To je jedinstvena duhovna praksa koja povezuje generacije, gde svako domaćinstvo ima svog nebeskog zaštitnika – krsno ime.
Sastojci:
Možda vas zanima:
Ovih 8 poklona nikako ne valja nositi za slavu: Veruje se da donose bedu i nesreću
Prema narodnom verovanju, postoji 8 poklona koje nikako ne valja nositi kao poklon za slavu.
KAKO SE BIRA SLAVA: Porodični zaštitnik kao nit identiteta
Mnogi se pitaju: zašto baš taj svetac, a ne neki drugi? Srpska slava nije samo običaj – ona je prvo nematerijalno kulturno dobro iz naše zemlje upisano na UNESKO listu. To je jedinstvena duhovna praksa koja povezuje generacije, gde svako domaćinstvo ima svog nebeskog zaštitnika – krsno ime.
Možda vas zanima:
Ovih 8 poklona nikako ne valja nositi za slavu: Veruje se da donose bedu i nesreću
Prema narodnom verovanju, postoji 8 poklona koje nikako ne valja nositi kao poklon za slavu.
KAKO SE BIRA SLAVA: Porodični zaštitnik kao nit identiteta
Mnogi se pitaju: zašto baš taj svetac, a ne neki drugi? Srpska slava nije samo običaj – ona je prvo nematerijalno kulturno dobro iz naše zemlje upisano na UNESKO listu. To je jedinstvena duhovna praksa koja povezuje generacije, gde svako domaćinstvo ima svog nebeskog zaštitnika – krsno ime.
300 g pšenice
300 g oraha
300 g šećera
Muskatni oraščić (po ukusu)
Priprema:
U šerpu stavite 300 g pšenice i prelijte vodom tako da nivo vode bude 10 cm iznad pšenice. Pustite da se kuva 10 minuta.
Nakon kuvanja, pokrijte šerpu i umotajte je u perjani jorgan. Ovaj stari trik omogućava da pšenica odstoji tokom noći, što će je učiniti još mekšom i ukusnijom.
Ujutro procedite kuvanu pšenicu (nemojte je ispirati vodom) i odmah je sameljite. Dodajte 300 g mlevenih oraha, 300 g šećera i trećinu muskatnog oraščića. Sve dobro izmešajte kašikom.
Prebacite smesu u posudu u kojoj ćete služiti goste i pospite sa dodatnim mlevenim orasima po vrhu. Ukrasite suvim grožđem i orasima.
Količinu sastojaka prilagodite prema potrebama.
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Komentari(0)