Domaćice iz Vojvodine otkrile kako da napravite slavsko žito za 10 minuta: Potrebno je samo ovo - gotovo za čas
Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!

Spremanje slavskog žita zahteva pažnju i posvećenost.
Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!
A sve što vam je potrebno za brže kuvanje je perjani jorgan.
Možda vas zanima:

Misteriozni kamen u Vojvodini – veruje se da donosi sreću, ali samo ako ga dotaknete u ponoć
U jednom malom vojvođanskom selu, na sred poljane, nalazi se kamen za koji meštani tvrde da ima čudotvornu moć. Veruje se da donosi sreću, ali samo onima koji ga dotaknu tačno u ponoć. Da li je u pitanju narodno verovanje ili postoji nešto više u ovoj neobičnoj priči?

Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i neseću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
Možda vas zanima:

Misteriozni kamen u Vojvodini – veruje se da donosi sreću, ali samo ako ga dotaknete u ponoć
U jednom malom vojvođanskom selu, na sred poljane, nalazi se kamen za koji meštani tvrde da ima čudotvornu moć. Veruje se da donosi sreću, ali samo onima koji ga dotaknu tačno u ponoć. Da li je u pitanju narodno verovanje ili postoji nešto više u ovoj neobičnoj priči?

Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i neseću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
Možda vas zanima:

Misteriozni kamen u Vojvodini – veruje se da donosi sreću, ali samo ako ga dotaknete u ponoć
U jednom malom vojvođanskom selu, na sred poljane, nalazi se kamen za koji meštani tvrde da ima čudotvornu moć. Veruje se da donosi sreću, ali samo onima koji ga dotaknu tačno u ponoć. Da li je u pitanju narodno verovanje ili postoji nešto više u ovoj neobičnoj priči?

Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i neseću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
Sastojci:
Možda vas zanima:

Misteriozni kamen u Vojvodini – veruje se da donosi sreću, ali samo ako ga dotaknete u ponoć
U jednom malom vojvođanskom selu, na sred poljane, nalazi se kamen za koji meštani tvrde da ima čudotvornu moć. Veruje se da donosi sreću, ali samo onima koji ga dotaknu tačno u ponoć. Da li je u pitanju narodno verovanje ili postoji nešto više u ovoj neobičnoj priči?

Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i neseću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
Možda vas zanima:

Misteriozni kamen u Vojvodini – veruje se da donosi sreću, ali samo ako ga dotaknete u ponoć
U jednom malom vojvođanskom selu, na sred poljane, nalazi se kamen za koji meštani tvrde da ima čudotvornu moć. Veruje se da donosi sreću, ali samo onima koji ga dotaknu tačno u ponoć. Da li je u pitanju narodno verovanje ili postoji nešto više u ovoj neobičnoj priči?

Izbegavajte ove stvari da nosite kao poklone na slavu: U narodu se veruje da nose lošu energiju i neseću
Kad krene sezona slava uvek je dilema šta poneti domaćinu za poklon
300 g pšenice
300 g oraha
300 g šećera
Muskatni oraščić (po ukusu)
Priprema:
U šerpu stavite 300 g pšenice i prelijte vodom tako da nivo vode bude 10 cm iznad pšenice. Pustite da se kuva 10 minuta.
Nakon kuvanja, pokrijte šerpu i umotajte je u perjani jorgan. Ovaj stari trik omogućava da pšenica odstoji tokom noći, što će je učiniti još mekšom i ukusnijom.
Ujutro procedite kuvanu pšenicu (nemojte je ispirati vodom) i odmah je sameljite. Dodajte 300 g mlevenih oraha, 300 g šećera i trećinu muskatnog oraščića. Sve dobro izmešajte kašikom.
Prebacite smesu u posudu u kojoj ćete služiti goste i pospite sa dodatnim mlevenim orasima po vrhu. Ukrasite suvim grožđem i orasima.
Količinu sastojaka prilagodite prema potrebama.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Komentari(0)