Domaćice iz Vojvodine otkrile kako da napravite slavsko žito za 10 minuta: Potrebno je samo ovo - gotovo za čas

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!

Domaćice iz Vojvodine otkrile kako da napravite slavsko žito za 10 minuta: Potrebno je samo ovo - gotovo za čas
Shutterstock

Spremanje slavskog žita zahteva pažnju i posvećenost.

Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!

A sve što vam je potrebno za brže kuvanje je perjani jorgan.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

300 g pšenice

300 g oraha

300 g šećera

Muskatni oraščić (po ukusu)

Priprema:

U šerpu stavite 300 g pšenice i prelijte vodom tako da nivo vode bude 10 cm iznad pšenice. Pustite da se kuva 10 minuta.

Nakon kuvanja, pokrijte šerpu i umotajte je u perjani jorgan. Ovaj stari trik omogućava da pšenica odstoji tokom noći, što će je učiniti još mekšom i ukusnijom.

Ujutro procedite kuvanu pšenicu (nemojte je ispirati vodom) i odmah je sameljite. Dodajte 300 g mlevenih oraha, 300 g šećera i trećinu muskatnog oraščića. Sve dobro izmešajte kašikom.

Prebacite smesu u posudu u kojoj ćete služiti goste i pospite sa dodatnim mlevenim orasima po vrhu. Ukrasite suvim grožđem i orasima.

Količinu sastojaka prilagodite prema potrebama.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading