Domaćice iz Vojvodine otkrile kako da napravite slavsko žito za 10 minuta: Potrebno je samo ovo - gotovo za čas
Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!

Spremanje slavskog žita zahteva pažnju i posvećenost.
Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!
A sve što vam je potrebno za brže kuvanje je perjani jorgan.
Možda vas zanima:

"Slavi nije mesto u kafani": Otac Ljubivoje o najvažnijem pravilu - Bolje da se ne slavi nego tako naopako
Protojerej stavrofor Ljubivoje Radović rekao je da su se mnogi običaji u našem narodu menjali, prekidali i obnavljali, a da je jedino slava ostala uvek.

Slavski kolač i žito: Srce srpske slave i simbol porodične časti
Priprema slavskog kolača i žita nije samo kulinarski zadatak – to je čin poštovanja, tradicije i ljubavi koji okuplja porodicu oko vere i korena.
Možda vas zanima:

"Slavi nije mesto u kafani": Otac Ljubivoje o najvažnijem pravilu - Bolje da se ne slavi nego tako naopako
Protojerej stavrofor Ljubivoje Radović rekao je da su se mnogi običaji u našem narodu menjali, prekidali i obnavljali, a da je jedino slava ostala uvek.

Slavski kolač i žito: Srce srpske slave i simbol porodične časti
Priprema slavskog kolača i žita nije samo kulinarski zadatak – to je čin poštovanja, tradicije i ljubavi koji okuplja porodicu oko vere i korena.
Možda vas zanima:

"Slavi nije mesto u kafani": Otac Ljubivoje o najvažnijem pravilu - Bolje da se ne slavi nego tako naopako
Protojerej stavrofor Ljubivoje Radović rekao je da su se mnogi običaji u našem narodu menjali, prekidali i obnavljali, a da je jedino slava ostala uvek.

Slavski kolač i žito: Srce srpske slave i simbol porodične časti
Priprema slavskog kolača i žita nije samo kulinarski zadatak – to je čin poštovanja, tradicije i ljubavi koji okuplja porodicu oko vere i korena.
Sastojci:
Možda vas zanima:

"Slavi nije mesto u kafani": Otac Ljubivoje o najvažnijem pravilu - Bolje da se ne slavi nego tako naopako
Protojerej stavrofor Ljubivoje Radović rekao je da su se mnogi običaji u našem narodu menjali, prekidali i obnavljali, a da je jedino slava ostala uvek.

Slavski kolač i žito: Srce srpske slave i simbol porodične časti
Priprema slavskog kolača i žita nije samo kulinarski zadatak – to je čin poštovanja, tradicije i ljubavi koji okuplja porodicu oko vere i korena.
Možda vas zanima:

"Slavi nije mesto u kafani": Otac Ljubivoje o najvažnijem pravilu - Bolje da se ne slavi nego tako naopako
Protojerej stavrofor Ljubivoje Radović rekao je da su se mnogi običaji u našem narodu menjali, prekidali i obnavljali, a da je jedino slava ostala uvek.

Slavski kolač i žito: Srce srpske slave i simbol porodične časti
Priprema slavskog kolača i žita nije samo kulinarski zadatak – to je čin poštovanja, tradicije i ljubavi koji okuplja porodicu oko vere i korena.
300 g pšenice
300 g oraha
300 g šećera
Muskatni oraščić (po ukusu)
Priprema:
U šerpu stavite 300 g pšenice i prelijte vodom tako da nivo vode bude 10 cm iznad pšenice. Pustite da se kuva 10 minuta.
Nakon kuvanja, pokrijte šerpu i umotajte je u perjani jorgan. Ovaj stari trik omogućava da pšenica odstoji tokom noći, što će je učiniti još mekšom i ukusnijom.
Ujutro procedite kuvanu pšenicu (nemojte je ispirati vodom) i odmah je sameljite. Dodajte 300 g mlevenih oraha, 300 g šećera i trećinu muskatnog oraščića. Sve dobro izmešajte kašikom.
Prebacite smesu u posudu u kojoj ćete služiti goste i pospite sa dodatnim mlevenim orasima po vrhu. Ukrasite suvim grožđem i orasima.
Količinu sastojaka prilagodite prema potrebama.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.
Komentari(0)