Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama

11:00

Aktuelno 0

Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira

deponija
rina

Nesanitarna deponija Torovi kod Topole jedan je od gorućih ekoloških problema na teritorijiove opštine. Neretko se dešavaju požari, kao što je to bio slučaj juče ali je brzom intervencijom vatrogasaca plamen lokalizovan.

Nadležni ističu da su lokalna samouprava i resorno ministarstvo za saniranje ove deponije i trajno rešavanje dugogodišnjeg problema izdvojili oko 145 miliona dinara.

- Već skoro dve godine komunalni otpad iz cele opštine Topola se vozi na regionalnu deponiju. U narednih četrdesetak dana počeće radovi na deponiji u Torovima gde će se u celosti ova deponija očistiti i brda starog smeća će nestati sa ovog prostora, rekao je za RINU Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola.

On ističe da sve dok izvođači formalno ne uđu na samu deponiju nepažnjom ljudi koji “preturaju” po staroj deponiji u potrazi za sekundarnim sirovinama dolazi do manjih ili većih požara.

- U toku narednih meseci ni toga više neće biti. Vlada Srbije, resorna ministarka Vujović i opština Topola su samo u ovoj godini za kompletno saniranje ove deponije izdvojili 145.000.000 dinara“, naglašava Jovaović.

 

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading