RASKOŠNA PIJACA U gradu na Moravi ima svega za one koji POSTE, a JAGODE jeftinije nego lane
Vaskršnji post je u svom zenitu, a oni koji su se odlučili na ovaj čin imaju veliki izbor hrane na čačanskoj pijaci. Tome su doprineli povoljni vremenski uslovi ovog proleća, kako kažu prodavci, vreme je išlo na ruku poljoprivredn im proizvođačima.

- Najviše se prodaju pasulj tetovac i krompir, posebno oni koji poste na vodi. Uglavnom tokom ovog posta dobro se prodaje svo sezonsko povrće. Cena pasulja tetovca je 450 dinara po kilogramu, smatram da je to pristpačna cena za svačiji novčanik, jer, uglavnom kupuju po pola kilograma, rekao je za RINU prodavac Saša Ćendić.
Prodavci dodaju da su prve jagode takođe stigle na tezge, a njihova cena je 450 po kilogramu. što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.
- Krompir staje 100 dinara, naša najbolja salata iz Trbušana košta 50, mladi crni luk, takođe 50, kolačar krupni 150, 130 sitni mladi, dok se cene mladog krompira koji stiže na naše tezge kreću od 250 do 300, tikvice 150, praza od 150-180, beli u poroseku po glavici 30, a po kilogramu od 600 do 1000, krastavci su 140, mladi kupus 100 dinara po kilogramu. Pripremio sam i lukovinu za farbanje vaskršnjih jaja, koja staje 100 dinara, međutim stalnim kupcima poklanjam, istakao je Saša.
Možda vas zanima:

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Riba u ovom periodu konzumira se za Blagovesti i Cveti, stoga prodavci imaju pune ruke posla.
- Cena ribe se nije menjala, cena oslića se kreće 430 do 600, skuša 400, od žive ribe najviše se prodaju šaran i pastrmka, šaran je 750, a pastrmka 800 dinara. Imamo veliki izbor i morske i slatkovodne ribe. Cena ribe pred Cveti se neće povećavati, ali se tada u ovom periodu ona najviše prodaje”, zaključio je Zoran Zornić iz jedne od ribarnica koja se nalazi na čačanskoj pijaci.

Svetski magazin izdvojio 11 najboljih mesta za posetu u Srbiji: Raj su za oči i dušu, a ništa nije daleko!
Srbija je zemlja bogate istorije, netaknute prirode i živopisnih gradova

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Šta se seje i sadi u aprilu: Proleće je stiglo, vreme je za cveće!
Zvanično je stiglo proleće. Vreme je da se vratite baštovanstvu. Ovaj mesec u bašti možete da posejete: grašak, šargarepu, luk, salatu i praziluk. Rasadite blitvu, kupus, karfiol, kelerabu.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti

PRAVILA PONAŠANJA U CRKVI: Šta predstavlja greh
Prema pisanju stranice manastira Jovanje, pravi smisao vaš odlazak u Crkvu imaće tek kada ispunite ovih 14 pravila.
Komentari(0)