RASKOŠNA PIJACA U gradu na Moravi ima svega za one koji POSTE, a JAGODE jeftinije nego lane

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Vaskršnji post je u svom zenitu, a oni koji su se odlučili na ovaj čin imaju veliki izbor hrane na čačanskoj pijaci. Tome su doprineli povoljni vremenski uslovi ovog proleća, kako kažu prodavci, vreme je išlo na ruku poljoprivredn im proizvođačima.

pijaca
Foto: Rina

- Najviše se prodaju pasulj tetovac i krompir, posebno oni koji poste na vodi. Uglavnom tokom ovog posta dobro se prodaje svo sezonsko povrće. Cena pasulja tetovca je 450 dinara po kilogramu, smatram da je to pristpačna cena za svačiji novčanik, jer, uglavnom kupuju po pola kilograma, rekao je za RINU prodavac Saša Ćendić.

Prodavci dodaju da su prve jagode takođe stigle na tezge, a njihova cena je 450 po kilogramu. što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.

- Krompir staje 100 dinara, naša najbolja salata iz Trbušana košta 50, mladi crni luk, takođe 50, kolačar krupni 150, 130 sitni mladi, dok se cene mladog krompira koji stiže na naše tezge kreću od 250 do 300, tikvice 150, praza od 150-180, beli u poroseku po glavici 30, a po kilogramu od 600 do 1000, krastavci su 140, mladi kupus 100 dinara po kilogramu. Pripremio sam i lukovinu za farbanje vaskršnjih jaja, koja staje 100 dinara, međutim stalnim kupcima poklanjam, istakao je Saša.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Riba u ovom periodu konzumira se za Blagovesti i Cveti, stoga prodavci imaju pune ruke posla.

- Cena ribe se nije menjala, cena oslića se kreće 430 do 600, skuša 400, od žive ribe najviše se prodaju šaran i pastrmka, šaran je 750, a pastrmka 800 dinara. Imamo veliki izbor i morske i slatkovodne ribe. Cena ribe pred Cveti se neće povećavati, ali se tada u ovom periodu ona najviše prodaje”, zaključio je Zoran Zornić iz jedne od ribarnica koja se nalazi na čačanskoj pijaci.

Maturanti Čačak

MLADOST I LEPOTA SRBIJE Veličanstvene slike maturanata poslate iz ovog grada

Aktuelno

18:00

26 maj, 2024

Čačak - Prelepa slika poslata je sa centralnog trga u Čačku, slika mladosti i životne radosti. Preko 500 učenika završnih razreda srednjih škola u učestvovalo je na tradicionalnom maturskom plesu. Nakon tri meseca vežbanja maturanti su zaigrali čačača, disko ples i valcer pred velikim brojem svojih sugrađana.

Komentari(0)

Loading