RASKOŠNA PIJACA U gradu na Moravi ima svega za one koji POSTE, a JAGODE jeftinije nego lane
Vaskršnji post je u svom zenitu, a oni koji su se odlučili na ovaj čin imaju veliki izbor hrane na čačanskoj pijaci. Tome su doprineli povoljni vremenski uslovi ovog proleća, kako kažu prodavci, vreme je išlo na ruku poljoprivredn im proizvođačima.
- Najviše se prodaju pasulj tetovac i krompir, posebno oni koji poste na vodi. Uglavnom tokom ovog posta dobro se prodaje svo sezonsko povrće. Cena pasulja tetovca je 450 dinara po kilogramu, smatram da je to pristpačna cena za svačiji novčanik, jer, uglavnom kupuju po pola kilograma, rekao je za RINU prodavac Saša Ćendić.
Prodavci dodaju da su prve jagode takođe stigle na tezge, a njihova cena je 450 po kilogramu. što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.
- Krompir staje 100 dinara, naša najbolja salata iz Trbušana košta 50, mladi crni luk, takođe 50, kolačar krupni 150, 130 sitni mladi, dok se cene mladog krompira koji stiže na naše tezge kreću od 250 do 300, tikvice 150, praza od 150-180, beli u poroseku po glavici 30, a po kilogramu od 600 do 1000, krastavci su 140, mladi kupus 100 dinara po kilogramu. Pripremio sam i lukovinu za farbanje vaskršnjih jaja, koja staje 100 dinara, međutim stalnim kupcima poklanjam, istakao je Saša.
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Riba u ovom periodu konzumira se za Blagovesti i Cveti, stoga prodavci imaju pune ruke posla.
- Cena ribe se nije menjala, cena oslića se kreće 430 do 600, skuša 400, od žive ribe najviše se prodaju šaran i pastrmka, šaran je 750, a pastrmka 800 dinara. Imamo veliki izbor i morske i slatkovodne ribe. Cena ribe pred Cveti se neće povećavati, ali se tada u ovom periodu ona najviše prodaje”, zaključio je Zoran Zornić iz jedne od ribarnica koja se nalazi na čačanskoj pijaci.
Sve više dece se rađa u Čajetini - danas otvoren drugi vrtić ali uskoro će biti potreban i treći: Novih 100 mesta za mališane na Zlatiboru, sjajna vest za roditelje
Na teritoriji opštine Čajetina iz godine u godinu sve je više dece, tako da su i potrebe za vrtiće porasle. Sada je za sve roditelje i mališane stogla sjajna vest jer je na Zlatiboru otvoren novi, moderno opremljen objekat vrtića „Narcis" koji će značajno unaprediti uslove boravka i ranog obrazovanja dece u opštini Čajetina.
Odjekivaće sirene ali nema razloga za brigu: U Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju sutra se testira sistem za javno uzbunjivanje
U sredu, 3. decembra, u 12 časova, u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši biće sprovedena redovna provera sistema za javno uzbunjivanje, zbog čega će biti aktivirane sirene.
Biće u obliku velikog lista, a u njemu pravi raj: Grad Čačak na obali reke dobija novi park jedinstven u Srbiji - ovako će da izgleda Moravski lisnik
Grad Čačak dobija još jednu uređenu zelenu površinu, jer je u planu da se na prostoru između Zapadne Morave i odbrambenog bedema, od Sportskog centra “Mladost“ do vodozahvata u Beljini, izgradi novi gradski park površine 56,18 hektara. Reč je o projektu “Moravski lisnik“, za koji je JP “Gradac“ izradilo urbanistički projekat.
Slavimo Svetog proroka Avdiju: Prema narodnim verovanjima, evo šta treba, a šta nikako ne valja danas raditi
Za Srpsku pravoslavnu crkvu danas je veliki praznik, odnosno, dan kada se obeležava Sveti prorok Avdija, čija životna priča i dela se prenose kroz vekove. Evo šta prema običajima i verovanjima na današnji dan nikako ne bi trebalo da radite, a šta se smatra poželjnim.
Sve što je bajato to mi prija - ustajala čorba i trule voćke su na meniju: Milutin iz Osečine svetski fenomen, čovek preko 30 godina jede samo pokvarenu hranu i oseća se kao mladić
Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu, njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke.
Komentari(0)