RASKOŠNA PIJACA U gradu na Moravi ima svega za one koji POSTE, a JAGODE jeftinije nego lane
Vaskršnji post je u svom zenitu, a oni koji su se odlučili na ovaj čin imaju veliki izbor hrane na čačanskoj pijaci. Tome su doprineli povoljni vremenski uslovi ovog proleća, kako kažu prodavci, vreme je išlo na ruku poljoprivredn im proizvođačima.

- Najviše se prodaju pasulj tetovac i krompir, posebno oni koji poste na vodi. Uglavnom tokom ovog posta dobro se prodaje svo sezonsko povrće. Cena pasulja tetovca je 450 dinara po kilogramu, smatram da je to pristpačna cena za svačiji novčanik, jer, uglavnom kupuju po pola kilograma, rekao je za RINU prodavac Saša Ćendić.
Prodavci dodaju da su prve jagode takođe stigle na tezge, a njihova cena je 450 po kilogramu. što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.
- Krompir staje 100 dinara, naša najbolja salata iz Trbušana košta 50, mladi crni luk, takođe 50, kolačar krupni 150, 130 sitni mladi, dok se cene mladog krompira koji stiže na naše tezge kreću od 250 do 300, tikvice 150, praza od 150-180, beli u poroseku po glavici 30, a po kilogramu od 600 do 1000, krastavci su 140, mladi kupus 100 dinara po kilogramu. Pripremio sam i lukovinu za farbanje vaskršnjih jaja, koja staje 100 dinara, međutim stalnim kupcima poklanjam, istakao je Saša.
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Riba u ovom periodu konzumira se za Blagovesti i Cveti, stoga prodavci imaju pune ruke posla.
- Cena ribe se nije menjala, cena oslića se kreće 430 do 600, skuša 400, od žive ribe najviše se prodaju šaran i pastrmka, šaran je 750, a pastrmka 800 dinara. Imamo veliki izbor i morske i slatkovodne ribe. Cena ribe pred Cveti se neće povećavati, ali se tada u ovom periodu ona najviše prodaje”, zaključio je Zoran Zornić iz jedne od ribarnica koja se nalazi na čačanskoj pijaci.

Kako napraviti tečno đubrivo od gaveza: Težnost koja deluje kao raketno gorivo za vaše biljke - od cveća do povrća
Najbolje domaće tečno đubrivo pravi se od gaveza, a toliko je jako da biljke od njega rastu preko noći

Ova gljiva je "šumski džekpot": U Srbiji vredi čak i preko 100 evra po kilogramu
Smrčak je nutritivno bogat i predstavlja važan izvor zarade za mnoge berače. Raste sezonski od aprila do juna na vlažnim zemljištima širom Srbije.

Na ovaj prirodan način ćete se rešiti dosadnih smrdibuba u svom domu: Ključ je u tome gde ćete staviti ovo sredstvo od samo 2 sastojka
Ako ste ikada imali posla sa smrdibubama u svom vrtu ili u kući znate koliko mogu da budu dosadne, srećom, postoji prirodan način da ih se rešite bez upotrebe hemikalija koje mogu biti štetne za biljke i okolinu.

Danas slavimo letnjeg Svetog Nikolu: Na ovako važan dan valja se uraditi ovo
Sveti Nikola je postao jedan od najomiljenijih svetaca i za njega se vezuju mnogi običaji opstali iz davnina

NEVEROVATNA LEKOVITOST: Nikada ne bacajte peteljke od jagoda
Kada dođe sezona jagoda, one su nam svakodnevno na meniju.
Komentari(0)