Opština na Limu dobila grejder vredan 15 miliona dinara, mnogi radovi sada će se obavljati brže

12:00

Aktuelno 0

Građevinska zver stigla u Priboj

GREJDER
Rina

Opštini Priboj isporučena je građevinska mašina – grejder, vredna preko 15 miliona dinara, koju su zajednički finansirali Kabinet za unapređenje nedovoljno razvijenih područja Vlade Srbije i Opština Priboj.

- U pitanju je mašina velike snage, sa dva pokretna raonika i jakim riperima, a koristitiće se za održavanje i pročišćavanje opštinskih kategorisanih puteva u letnjem i zimskom periodu. Mašinoma će gazdovati JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, potvrdjeno je za RINU.

Građevinska mašina – grejder nabavljena je kroz Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština Vlade Srbije, za šta je Opštini Priboj opredeljeno je 7 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 8,5 miliona dinara, s obzirom da je ukupna vrednost projekta 15.476.400,00 dinara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sa novom mašinom,uz postojeću mehanizaciju, Opština Priboj odnosno njena javna preduzeća, sve se više tehnički odnosno mašinski osposobljavaju, da samostalno obavljaju određene građevinske i komunalne aktivnosti, što će sa jedne strane ubrzati radove, jer se ne moraju čekati drugi izvođači, a sa druge strane, pojeftiniće će i sama usluga,čime će se napravititi i određene uštede u budžetu.

Podsetimo, ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Opštini Priboj, tokom prošle godine, potpisali su predsednik Opštine Lazar Rvović i Novica Tončev,ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading