Gradi se nova zgrada za Naučno-tehnološki park u Čačku, prostiraće se na 12.000 metara kvadratnih

15:00

Aktuelno 0

Mladi inovatori imaće svoj prostor

Naučno-tehnološki park
rina

Naučno-tehnološki park u Čačku proširiće svoje kapacitete, a na proleće je planirano da se krene sa izgradnjom novog objekta od 12 000 metara kvadratnih koji će useliti nove stanare za godinu i po. Lokacija objekta je industrijska zona, odnosno nekadašnja fabrika Cer.

- Ove godine naš NTP puni osam godina od osnivanja. Krenuli smo veoma skromno u prostoru Komunalca u Ulici Nikole Tesle onda kada je biblioteka doila svoju zgradu, stari prostor pretvoren je u start ap centar. Tada je Vlada RS izdvojila 56 miliona i investirala u taj prostor. Otišli smo i korak dalje i ušli u rekonstrukciju prostora u nekadašnjoj fabrici Cer od oko 6 000 kvadrata i to je državu koštalo oko 4,5 miliona evra, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

NTP u Čačku je jedan od četiri NTP u Srbiji pored Beograda, Novog Sada i Niša koji će dobiti novi objekat. Obezbeđeno je zemljište pored već postojećeg NTP-a.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Uradili smo projektno-tehničku dokumentaciju a investirano će biti 22 miliona evra u objekat i opremu koja je veoma skupa. U međuvremenu su još neki gradovi ušli u ovaj program. Mi spadamo u regionalni NTP i imamo oko 50 stanara a očekujemo da će povećanje kapaciteta omugućiti mladima da ostanu ovde i da se bave inovacijama”, kazao je Todorović.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading