Proglašena vanredna situacija u Prijepolju zbog mogućeg izlivanja Lima: Sve oči uprte u reku

19:00

Aktuelno 0

Sve nadležne ekipe su na terenu

reka Lim
rina

Sve oči uprte su u reku Lim, čiji vodostaj od jutros naglo raste, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu opštine Prijepolje. Naime, zbog obilnih kišnih padavina i opasnosti od poplava na predlog Štaba za vanredne situacije predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić proglasio je vanrednu situaciju u četiri mesne zajednice.

Vanredna situacija uvedena je u mesnim zajednicama Prijepolje, Brodarevo, Velika Župa i Ivanje.

– U Brodarevu se preventivno i blagovremeno reagovalo kako voda ne bi prodrla kroz nasip. Za sada nema opasnosti od izlivanja reke Lim, mi iz časa u čas pratimmo vodostaj i sve nadležne ekipe nalaze se na terenu – kazao je komadant opštinskog Štaba za vanredne situacije Izudin Šantić za agenciju RINA.

Reka Lim, još uvek se nalazi u svom koritu, i trenutno  nema opasnosti od izlivanja. Preventivno je reagovano u Brodarevu, gde je sprečeno da voda prodre kroz nasip. Štab je zabranio korišćenje sportskih terena “ORSI”.

Štab je naložio komunalnoj inspekciji da obavesti vlasnike ugostiteljskih objekata koji imaju terase na obali Lima, da iste ne koriste dok ne prođe poplavni talas.

Vrhunac poplavnog talasa očekuje se večeras tokom noći.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading