RECEPT ZA FANTASTIČAN SOK OD JAGODA Idealno osveženje za tople dane
Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova i jagoda, onda će vas obradovati recept koji smo danas pripremili za vas

Slatke i sočne jagode ne samo da izgledaju dobro i ukusno, nego su takođe veoma zdrave, te je poželjno da ih jedete dok traje sezona.
Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova i jagoda, onda će vas obradovati recept koji smo danas pripremili za vas.
Sastojci:
- 2 kg jagoda
- 2 l vode
- 1 kg šećera
- 1 limun
- 2 kesice limuntusa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa stavite na srednju vatru.
Jagode perite i očistite od peteljk, pa ih izmiksajte štapnim blenderom.
U prokuvalu vodu dodajte jagode i kuvajte 30 minuta.
Sve vreme skidajte penu s površine.
Pred kraj kuvanja dodajte limunov sok i limuntus.
Sok sipajte u sterilisane boce i čuvajte ih na hladnom i suvom mestu.

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari(0)