RECEPT ZA FANTASTIČAN SOK OD JAGODA Idealno osveženje za tople dane
Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova i jagoda, onda će vas obradovati recept koji smo danas pripremili za vas
Slatke i sočne jagode ne samo da izgledaju dobro i ukusno, nego su takođe veoma zdrave, te je poželjno da ih jedete dok traje sezona.
Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova i jagoda, onda će vas obradovati recept koji smo danas pripremili za vas.
Sastojci:
- 2 kg jagoda
- 2 l vode
- 1 kg šećera
- 1 limun
- 2 kesice limuntusa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa stavite na srednju vatru.
Jagode perite i očistite od peteljk, pa ih izmiksajte štapnim blenderom.
U prokuvalu vodu dodajte jagode i kuvajte 30 minuta.
Sve vreme skidajte penu s površine.
Pred kraj kuvanja dodajte limunov sok i limuntus.
Sok sipajte u sterilisane boce i čuvajte ih na hladnom i suvom mestu.
STAROPLANINSKA PITA: Najtraženija od svih pita, sa filom koji je čista riznica ZDRAVLJA
Saroplaninska pita od koprive je toliko ukusna da ćete poželeti stalno da je pravite
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
Komentari(0)