Riba je veoma osetljiva namirnica, pa je važno da prepoznate koliko dugo stoji u vitrini u marketu ili na pijačnoj tezgi, isto kao kada kupujete meso.

Koliko god da ste sigurni u to da vašem marketu ili na pijaci prodaju samo svežu ribu, trebalo bi da znate kako da prepoznate namirnicu koja vam neće praviti probleme.
Riba je veoma osetljiva namirnica, pa je važno da prepoznate koliko dugo stoji u vitrini u marketu ili na pijačnoj tezgi, isto kao kada kupujete meso.
Možda vas zanima:

VELIKA POTRAŽNJA Ovo su cene ribe na beogradskim pijacama pred Svetog Nikolu, Srbi obožavaju isključivo ove dve vrste
Spremno dočekajte Svetog Nikolu.

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
Možda vas zanima:

VELIKA POTRAŽNJA Ovo su cene ribe na beogradskim pijacama pred Svetog Nikolu, Srbi obožavaju isključivo ove dve vrste
Spremno dočekajte Svetog Nikolu.

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
Možda vas zanima:

VELIKA POTRAŽNJA Ovo su cene ribe na beogradskim pijacama pred Svetog Nikolu, Srbi obožavaju isključivo ove dve vrste
Spremno dočekajte Svetog Nikolu.

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
Evo kako da prepoznate da li je sveža:
Sveža riba je sjajna, škrge su crvene i oseća se miris mora.
Što je njena koža bleđa i manje sjajna – to je starija i sumnjivijeg kvaliteta.
Kada birate ribu, pogledajte njene oči, jer su sveže oči izbuljene, providne i sjajne, a zenica crna.
Ukoliko oči imaju mlečnu boju i zamućenu rožnjaču, onda je nikako ne kupujte jer definitivno nije sveža, a možda i pokvarena.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

I Rusi poste pred Uskrs, ali po drugačijim pravilima nego mi: Ovo su ključne razlike, jedna će vas zaprepastiti!
Uskršnji post za pravoslavne vernike počeo je 3. marta i traje do 19. aprila

Slavimo Prepodobnog Vasilija Ispovednika: Prema verovanju, danas bi trebalo uraditi jedno
Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici danas odaju počast Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku.

Kada prelazimo na letnje računanje vremena?
Letnje računanje vremena ove godine počinje 30. marta.

Stambeni krediti za mlade - ovo je sledeći korak: Detaljan vodič kako da se prijavite i šta da očekujete
Usvojen je Zakon o garantnoj šemi i subvencionisanju dela kamate za kupovinu prve nekretnine za mlade u Srbiji

Tri puta ga zmija šarka ujedela za istu nogu i sve je - preživeo: Laza iz Boleča je čovek fenomen, evo kako se izborio sa opasnim otrovom i stekao "imunitet" (FOTO)
Mnogi beže i od senke zmije, ali ne i Radenko Lazić, poznatiji kao Laza iz Boleča. Njega su tri puta ujedale otrovnice, ali on se ni danas ne plaši više od ujeda komarca.
Komentari(0)