Riba je veoma osetljiva namirnica, pa je važno da prepoznate koliko dugo stoji u vitrini u marketu ili na pijačnoj tezgi, isto kao kada kupujete meso.
Koliko god da ste sigurni u to da vašem marketu ili na pijaci prodaju samo svežu ribu, trebalo bi da znate kako da prepoznate namirnicu koja vam neće praviti probleme.
Riba je veoma osetljiva namirnica, pa je važno da prepoznate koliko dugo stoji u vitrini u marketu ili na pijačnoj tezgi, isto kao kada kupujete meso.
Možda vas zanima:
VELIKA POTRAŽNJA Ovo su cene ribe na beogradskim pijacama pred Svetog Nikolu, Srbi obožavaju isključivo ove dve vrste
Spremno dočekajte Svetog Nikolu.
KOJI NAROD JE NAJSLIČNIJI SRBIMA? Velika diskusija dovela do jednog odgovora, a šta vi kažete?
Mnogi misle da smo nasjičniji stanovnicima države koja nije u Evropi.
Možda vas zanima:
VELIKA POTRAŽNJA Ovo su cene ribe na beogradskim pijacama pred Svetog Nikolu, Srbi obožavaju isključivo ove dve vrste
Spremno dočekajte Svetog Nikolu.
KOJI NAROD JE NAJSLIČNIJI SRBIMA? Velika diskusija dovela do jednog odgovora, a šta vi kažete?
Mnogi misle da smo nasjičniji stanovnicima države koja nije u Evropi.
Možda vas zanima:
VELIKA POTRAŽNJA Ovo su cene ribe na beogradskim pijacama pred Svetog Nikolu, Srbi obožavaju isključivo ove dve vrste
Spremno dočekajte Svetog Nikolu.
KOJI NAROD JE NAJSLIČNIJI SRBIMA? Velika diskusija dovela do jednog odgovora, a šta vi kažete?
Mnogi misle da smo nasjičniji stanovnicima države koja nije u Evropi.
Evo kako da prepoznate da li je sveža:
Sveža riba je sjajna, škrge su crvene i oseća se miris mora.
Što je njena koža bleđa i manje sjajna – to je starija i sumnjivijeg kvaliteta.
Kada birate ribu, pogledajte njene oči, jer su sveže oči izbuljene, providne i sjajne, a zenica crna.
Ukoliko oči imaju mlečnu boju i zamućenu rožnjaču, onda je nikako ne kupujte jer definitivno nije sveža, a možda i pokvarena.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Sve što je bajato to mi prija - ustajala čorba i trule voćke su na meniju: Milutin iz Osečine svetski fenomen, čovek preko 30 godina jede samo pokvarenu hranu i oseća se kao mladić
Dok neko svoj jelovnik ne može zamisliti bez mesa, drugi svoju ishranu baziraju na voću i povrću. Međutim, kad je izbor hrane u pitanju Milutin iz Osečine je svetski fenomen. Naime, ovaj čovek više od trideset godina nije probao svežu hranu, njegov organizam traži bajat hleb, pokvaren pasulj ili ustajalu čorbu, dok su mu za dezert glavna poslastica trule voćke.
Četiri generacije i 11 članova porodice Stefanović živi pod jednim krovom: Sve stekli poštenim radom a deda kaže - jedini san nam je kilometar ipo asfaltnog puta
Na padinama prelepe, ali surove planine Golije smestilo se selo Šarenik u kojem se i dalje živi kao što se živelo nekad. Vredno i pošteno se radi, zarađuje za život sa svojih deset prstiju. Život u zajednici gore nije retkost kao u gradskim sredinama, a najbolji primer za to jeste porodica Stefanović u kojoj pod jednim krovom živi čak 11 članova.
Dobre ideje uvek dobro prolaze, vredne žene sa sela ne libe se da pokrenu svoj biznis: Dragana iz Dragačeva se bavi živinarstvom i sama je svoja gazdarica
Vredna Dragačevka, Dragana Radosavljević iz Kotraže na najbolji način i na svom ličnom primeru pokazuje da žene, ukoliko to dovoljno žele mogu svoj biznis da pokrenu čak i u selu. Ona je odlučila da se bavi živanarstvom i uzgojem pilića, posla ne fali tokom čitavog dana, i skoro svih 365 dana u godini ali Dragana se ne žali jer biti sam svoj gazda sa sobom nosi veliki teret, ali i lepotu.
DA VAS NE BI PRATILA BOLEST I ZLO, DANAS OVO MORATE DA URADITE! Običaj se NE KRŠI, pratiće vas GNEV SVECA AKO...
Posečen je oko 266. godine i primio je venac večne slave
"OVAJ TIP LJUDI NE ZASLUŽUJE DA BUDE PRIČEŠĆEN":Otac Gojko Perović otkrio 5 USLOVA da bismo primili SVETU TAJNU PRIČESTI
Vaskršnji post se smatra najstrožijim i stoga se svetoj tajni pričesti pristupa sa velikom strepnjom. Evo šta o tome govori otac Gojko Perović
Komentari(0)