SMUK IZMILEO NA POVRŠINU, ŠETA SE KO DA JE AVGUST Hvatač opasnih gmizavaca poručuje - one su sada usporene, traže sklonište i nikako ih ne dirajte

Lepote Srbije

12:00

Aktuelno 0

Iako bi trebalo da budu u zimskom snu, zmije su i usred zime izašle na površinu.

SMUK IZMILEO NA POVRŠINU, ŠETA SE KO DA JE AVGUST Hvatač opasnih gmizavaca poručuje - one su sada usporene, traže sklonište i nikako ih ne dirajte
FOTO:RINA

Blizak susret sa opasnim gmizavcem imao je Dragan Knežević iz Jagnjila koji je u dvorištu pored njegove kuće ugledao smuka.

- Smuk je dugačak preko jednog metra i bio je u dvorištu u kom niko ne živi, pa je malo zapušteno. Moja majka je pre mesec dana isto ugledala zmiju i sada opet. Ovo se ranije kod nas nije dešavalo, da u ovo dolja godine naletimo na zmije", rekao je Dragan.

Čuveni hvatač zmija i jedini na teritoriji Moravičkog okruga, Dejan Bisenić, kaže da iako građani nisu navikli da viđaju zmije preko zime, to i nije toliko neobična pojava. Zbog promene klimatskih uslova sezona hvatanja zmija sada traje čitave godine.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

-  U ovom periodu godine one traže topla mesta gde će se nastaniti da prezime i skriti. To su uglavnom, podrumi, štale, garaže i šahte. Ukoliko ih vidite napolju, na površini to znači da su i potrazi za toplim skloništem. One su sada usporene i ako ih vidite, moj je savet da ih ne dirate, samim tim neće ni one vas, u suprotnom napašće vas u samoodbrani - rekao je za RINU, Dejan Bisenić hvatač zmija.

Prethodnih godina dešavalo se da meštani pojedinih dragačevskih sela ugledaju zmiju čak i na snegu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading