PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela
Nemojte da zaboravite da pored tradicionalne zimnice u tegli i buretu, postoji i jos mnogo načina da iskoristite povrće u uživate u njemu cele godine.
Tako naprimer ne morate da pravite samo paradajz paprike u tegli, već možete od njih da napravite papriku somborku u pavlaci i više nećete jesti kupovne.
Uz prženo meso su pun pogodak, a možete i da ih jedete uz neko mezo za doručak, večeru, pa čak i da ih izvadite za slavu.
Možda vas zanima:
SRPSKE DOMAĆICE MASOVNO MARINIRAJU OVO POVRĆE: Nema ništa jeftinije, ukusnije i zdravije
Jedna od najzdravijih i najjeftinijih namirnica biće nam dostupna cele jeseni, a izvanredan je dodatak svakom ručku.
BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu
Možda vas zanima:
SRPSKE DOMAĆICE MASOVNO MARINIRAJU OVO POVRĆE: Nema ništa jeftinije, ukusnije i zdravije
Jedna od najzdravijih i najjeftinijih namirnica biće nam dostupna cele jeseni, a izvanredan je dodatak svakom ručku.
BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu
Možda vas zanima:
SRPSKE DOMAĆICE MASOVNO MARINIRAJU OVO POVRĆE: Nema ništa jeftinije, ukusnije i zdravije
Jedna od najzdravijih i najjeftinijih namirnica biće nam dostupna cele jeseni, a izvanredan je dodatak svakom ručku.
BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu
Sastojci za ovaj recept su:
so
3 kg paprika somborka
5 x 850 gr kantica pavlake
Ovo je priprema:
Uzmite paprike i očistite ih od semenke, pa pojedinačno posolite sa po pola kasšičice soli i ostavite jedan sat uspravno da stoje.
Nakon jednog sata,prevrnite ih, kako bi izbacili vodu koja se nakupila i počnite da ih punite sa posoljenom pavlakom u koju ste dodali 3 supene kasike soli i promešali je lagano.
U plastike od pavlake najpre na dno stavite nekoliko kašika od pavlake, da se prekrije dno, pa ređajte punjene paprike.
Tako redom do gore.
Lepo poravnajte na vrhu,da ne viri paprika,nego samo pavlaka,zatvorite i ostavite u frižideru, oko dve nedelje da se naprave.
BLITVA Kraljica zdravlja koju često treba imati na meniju, evo kako da je spremate
Blitva je povrće sa izuzetno visokim nutritivnim vrednostima i korisna je kako sirova, tako i kuvana.
PREDLOG ZA RUČAK Medaljoni u sosu od pečuraka, ukusno jelo koje će voleti cela porodica
Medaljoni u sosu od pečuraka se brzo spremaju i idealni su za brz i ukusan ručak. Možete ih servirati same i uz prilog od testenine, krompira ili pirinča.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
Komentari(0)