OVO JE SLON SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Bio je čudo tehnike, strah i trepet od 5.000 kubika i 300 konja! U sebi krije dugo čuvanu TAJNU!

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević bio je veliki zaljubljenik u automobile, a na putovanjima kroz Srbiju, tokom najvećeg perioda na čelu države vozio se automobilom marke "Mercedes".

OVO JE SLON SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Bio je čudo tehnike, strah i trepet od 5.000 kubika i 300 konja! U sebi krije dugo čuvanu TAJNU!
printscreen/Jutjub

Naravno, reč je bila o S klasi, luskuznom automobilu koji pola veka postavlja standarde u auto-industriji.

Bivši predsednik Slobodan Milošević se vozio u čuvenom "mercedesu 500SEL", iz devedesetih godina koji je bio poznatiji kao "slon"!

Milošević je bivši predsednik Jugoslavije koji je imao svoje omiljeno vozilo u kojem je išao na sve važne sastanke i događaje. Zanimljivo je da je vozilo korišćeno i mnogo godina nakon Miloševića. Konkretno, jedna delegacija koja je bila u poseti Republici Srbiji je ovim vozilom stigla u zgradu Predsedništva na Andrićevom Vencu 1 na sastanak sa tadašnjim predsednik Republike Srbije Borisom Tadićem.

Ovaj automobil je koristio samo sam vrh državnog vrha i zbog toga on ima posebno mesto u automobilskoj istoriji na teritoriji bivše Jugoslavije. Prvobitno se vozio bivši u njemu predsednik nekadašnje Jugoslavije Slobodan Milošević da bi ovo vozilo kasnije koristili službenici Vlade Republike Srbije. Ekipa jutjub kanala "Testosteeron" je testirala ovaj automobil i otkrila njegove karakteristike, kao i zanimljive istorijske činjenice.

Pogledajte kako izgleda automobil koji je koristio bivši predsednik nekadašnje Jugoslavije Slobodan Milošević.

Na početku treba reći da ova "zver" od automobila jedva staje na parking mesto. Standardne dimenzije parking mesta iznose 5 metara dužina i 2,5 metara širina. "Slon" je dugačak čak 5,25 metara i težak je dve tone. SEL nosi oznaku u imenu jer ima 5.000 kubika, motor u V8 rasporedu i više od 300 konjskih snaga. Ima vazdušno oslanjanje i adaptivne amortizere. U to vreme je ovo bio jedan od najboljih automobila na svetu.

Automobil je dizajnirao legendarni Bruno Sako, Italijan koji je radio u Mercedesu kao direktor dizajna više od 40 godina. NJegov stil je bio prepoznatljiv svuda u svetu i bio je poznat po "kockastom" stilu automobila i najpoznatiji model koji je bio vrlo popularan u nekadašnjoj Jugoslaviji je Mercedes 124 E klasa koji je izašao 1984. godine.

Pošto je vozilo bilo diplomatsko, ima jedan detalj iznad levog prednjeg točka gde se stavljala zastavica da se vidi koja delegacija dolazi, a ono što je zanimljivo jeste da se u njemu nalazi knjižica Narodne skupštine Republike Srbije. U automobilu se nalaze dve kontrolne knjižice. Prva knjižica je iz 2011. godine i u njoj se vodio detaljan zapisnik gde i kada je ovo vozilo korišćeno. Na snimku se u jednom trenutku vidi da je u utorak 4. oktobra ovo vozilo išlo u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu 1 na sastanak sa tadašnjim predsednikom Republike Srbije Borisom Tadićem. U drugoj kontrolnoj knjižici koju je izdao MUP Republike Srbije se nalazi kompletna servisna istorija vozila kao i detaljan pregled gde i kada je korišćeno ovo vozilo na lokalu.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(1)

Loading
BELGRADE

28.08.2023 12:48

Slon lepotan Dondolan.