BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.

Oblande
Foto: Shutterstock

Evo recepta za posne oblande koje su idealna poslastica za dane posta:

Sastojci:

1 veće pakovanje oblandi

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1/2 l vode

1/2 kg šećera

1 vanil šećer

100 g posne čokolade

200 g mlevenih oraha

300 g mlevenog posnog keksa

100 g margarina

Priprema:

Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i pustiti da proključa.

Čim proključa, smanjiti vatru i dodati mlevene orahe i mleveni posni keks. Dobro promešati dok se sve ne sjedini i otopi.

Fil je gotov. Nafilovati ravnomerno 4 lista oblande na rebrastu stranu, poklopiti petim listom i nečim težim opteretiti oblandu.

Ostaviti da odstoji dok se ne ohladi i stegne.
Nakon što se oblanda stegne, iseći je na štanglice i poslužiti.

Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici tokom posta!

Komentari(0)

Loading