BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Evo recepta za posne oblande koje su idealna poslastica za dane posta:
Sastojci:
1 veće pakovanje oblandi
Možda vas zanima:
Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju
MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
Možda vas zanima:
Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju
MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
Možda vas zanima:
Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju
MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
1/2 l vode
1/2 kg šećera
1 vanil šećer
100 g posne čokolade
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog posnog keksa
100 g margarina
Priprema:
Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i pustiti da proključa.
Čim proključa, smanjiti vatru i dodati mlevene orahe i mleveni posni keks. Dobro promešati dok se sve ne sjedini i otopi.
Fil je gotov. Nafilovati ravnomerno 4 lista oblande na rebrastu stranu, poklopiti petim listom i nečim težim opteretiti oblandu.
Ostaviti da odstoji dok se ne ohladi i stegne.
Nakon što se oblanda stegne, iseći je na štanglice i poslužiti.
Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici tokom posta!
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
Komentari(0)