VIŠE NEĆETE KUPOVATI ONAJ IZ PEKARE Burek sa domaćim korama koji ostavlja bez teksta, evo kako da ga i vi napravite
Nema boljeg doručka.
Samo prave domaćice znaju da umese kore za burek!
Potrebno je:
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
- 300 ml. tople vode
- 600 gr brašna
- malo soli
- 100 gr maslaca
- 50 ml ulja
- 200 gr sira
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Priprema:
Zamesiti od brašna, vode i soli glatko tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 gr ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta. U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.
Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacom i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.
Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.
Premazati ga odozgo maslacom. Opet razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja.
Premazati odozgo uljem i peći na 220C oko 40 minuta da dobro porumeni. Istresti na dasku i iseći.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
Komentari(0)