STARE ŽENE PRAVE NAJBOLJI PRELIV ZA TURŠIJU BEZ ESENCIJE: Hrskavo i kiselo povrće - neodoljiva zimnica
Stare žene prave najbolji preliv za turšiju od kojeg povrće bude hrksavo i kiselo, neodoljiva zimnica
Još malo pa će početak novembra, a vi ako niste krenuli sa spremanjem zimnice sada je pravi trenutak.
Ideje već svakako imate, ali će vam biti korisni i saveti beogradskog kuvara za kiseljenje kupusa ako ih do sada već niste primenjivali.
Da bi vam i turšija koja se kod nas već vekovima unazad sprema uspela, morate da napravite najbolji preliv koji će ukiseliti povrće, a učiniti ga i hrskavim.
Možda vas zanima:
PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela
BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu
Možda vas zanima:
PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela
BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu
Možda vas zanima:
PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela
BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu
Nije vam potrebna esencija, a gotov je očas posla.
Ovi sastojci su potrebni za recept - za 4 kilograma povrća:
1/2 vinobrana
3 l vode
150 g šećera
1 l sirćeta
200 g soli
Bacite oko sada na pripremu:
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer i so. Kada tečnost proključa sklonite sa šporeta, pa ostavvite da se potpuno ohladi.
Nakon toga sipajte sirće i promešajte. U šolju sipajte malo tečnosti i dodajte vinobran.
Dobro promešajte, pa sipajte nazad u šerpu.
Ovom tečnošću prelijte povrće u buretu ili teglama i ostavite da odstoji 20 dana.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
Komentari(0)