ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Preukusno jelo na kašiku, sprema se očas posla

12:00

Gastronomija 0

Donosimo vam neodoljivi recept za čorbu od mirođije i peršuna, koja se sprema očas posla.

ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Preukusno jelo na kašiku, sprema se očas posla
Shutterstock

Sastojci:

* 100 g svežeg peršuna * 150 g mirođije * 1/2 dl ulja * 1 kašika brašna * 2/3 čaše kiselog mleka * 2 jajeta * malo soka od limuna * biozačin

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1. Dobro oprati i sitno iseckati peršun i mirođiju, pa ih izdinstati na ulju. Dodati biozačin.

2. Dodati brašno, propržiti i njega, pa sipati vruću vodu i krčkati 15 minuta.

3. Čorbi na kraju dodati umućena žumanca s kiselim mlekom.

4. Na samom kraju dodati malo limunovog soka i jelo poslužiti vruće.

5. Savet: Pazite koliko vode dodajete, čorba ne sme da bude ni previše gusta, ni previše retka.

(Kurir Stil)

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Komentari(0)

Loading