NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU Nalazi se u SRBIJI i garantuje fantastičan doživlja ALI ako idete od 2. do 18. aprila, radiće u izmenjenom režimu

21:00

Turizam 0

Čajetina - Jedna od najvećih turističkih atrakcija na Zlatiboru, Gold Gondola, tokom prve tri nedelje aprila radiće u izmenjenom režimu zbog redovnog godišnjeg servisa stubova.

NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU Nalazi se u SRBIJI i garantuje fantastičan doživlja ALI ako idete od 2. do 18. aprila, radiće u izmenjenom režimu
Shutterstock/Gold gondola

- Gold gondola će za putnike raditi petkom, subotom i nedeljom od 9 do 15 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 16 časova.

Ovakav režim rada trajaće od 2. do 18. aprila i atrkacija na Zlatiboru biće spremna bez problema da primi sve putnike pred vaskršnje i prvomajske praznike.

Gold gondola Shutterstock/Gold gondola
 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Inače, možda niste znali da se najduža panoramska gondola na svetu nalazi u Srbiji i da je njena lokacija upravo ovde na Zlatiboru, planini Srbije poznatoj po prirodnim predelima čudesne lepote, a dužina trase koju ova gondola svakodnevno prelazi je 9000 metara, odnosno 9 km. 

Zlatna zlatiborska gondola je mesto na tronu preuzela gondoli Tjenmen-Šan, dužine 7,4 km u Nacionalnom parku Zhangjiajie u Kini, gde je sniman čuveni film Avatar.

Čuvena zlatiborska gondola povezuje planinski centar Zlatibora sa ski centrom Tornik na nadmorskoj visini od 1496 metara, a između polazišta i odredišta nalazi se jedna međustanica, Ribničko jezero.

Vožnja Gold gondolom pruža pogled na prelepe zlatiborske predele i nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa je za mnoge postala neizostavan deo posete ovoj planini.

Izvor:Rina/LepoteSrbije

 

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading