PRAVA RAZONODA ZA LJUBITELJE RIBOLOVA Zalazak sunca i netaknuta priroda pružiće vam čarobno i nezaboravno iskustvo

J. K.

16:10

Turizam 0

Predstavlja idealno mesto za ljubitelje rekreativnog ribolova.

PRAVA RAZONODA ZA LJUBITELJE RIBOLOVA Zalazak sunca i netaknuta priroda pružiće vam čarobno i nezaboravno iskustvo
Shutterstock

 

Sedamdesetih godina prošlog veka pregrađivanjem rečice Kladnice nastalo je veštačko jezero Paljuvi.  Udaljeno je oko 7 kilometara od Uba i nalazi se u istoimenom mestu, Paljuvi. Na brani jezera su se nekad održavala takmičenja u ribolovu, međutim, u jezeru se danas mogu pronaći sitniji primerci riba, te ga posećuju oni koji vole sunce, mir i prirodu.

Ovo jezero ima ukupnu površinu od oko 150 hektara. Dubina jezera kreće se između jednog i dva metra, dok na sredina ona prelazi i 2,5 metara. Vodom se snabdeva iz mnogobrojnih potopljenih bunara i izvora. Pošto je veoma plitko, voda u jezeru je veoma topla, ali zbog njegove neuređenosti, ne privlači kupače.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

Obala jezera je zarasla i ne ne postoje u potpunosti uređeni prilazi do vode, osim na mestima gde su ih ribolovci sami napravili. Iako zbog ovoga na jezeru nema kupača, već samo rekreativnih ribolovaca, mnogi vole ovo mesto upravo zbog toga što se ne vidi bilo kakav uticaj čoveka.

 

 

 

Dominantna riba je babuška zbog koje dolazi veliki broj plovkaroša. Babuška se peca na fider ili klasičnu dubinku sa hranilicama. Hvataju se komadi u proseku 300-400gr. Tu je i krupan šaran, deverika, a od grabljivica bandar i štuka. Javi se i krupan cverglan od 500-800gr, naročito na manju ribicu ili parče kedera. Ima nešto i pravog soma koji se retko lovi.

 

Krupan šaran se javlja daleko od obale pa je za dobar komad potrebno razvući i preko 100m. Ribolov iz čamca kao i na većini zatvorenih voda je zabranjen.

Jezero Paljuvi na mapi:

 

 

Bonus video:

 

Komentari(0)

Loading