KRALJEVSKA BANJA Dobila ime po ribarima kneza Lazara

M. M.

20:00

Turizam 0

Ribarska Banja se nalazi na obroncima Velikog Jastrepca, 35 km udaljena od Kruševca, 72 km od Niša i 220 km od Beograda. Poznata je kao oaza čistog jastrebačkog vazduha, zdrave hrane i lekovitih termalnih izvora.

KRALJEVSKA BANJA Dobila ime po ribarima kneza Lazara
Printscreen

Ribarska Banja je ime dobila po ribarima koji su na ovim izvorima pecali pastrmku izuzetnog kvaliteta za potrebe dvora Kneza Lazara.


Lekovitost ribarskih izvora poznata je ljudima još od praistorije, čemu svedoče arheološka nalazišta u okolini Banje. Zagrlatu Župu, kraj oko Ribarske Banje, dobio je Stefan Nemanja za punoletstvo, dok je Knjeginja Milica sa svojim dvorskim damama održavala lepotu upravo na izvorima u Ribarskoj Banji. Ni Turci nisu bili ravnodušni prema lekovitosti ove vode, pa su podigli hamam- tursko kupatilo na izvorima kako bi održavali zdravlje.

Lekovite vode Ribarske Banje ravne su lekovitim vodama u francuskim Pirinejima i među najboljim su u svetu. U Ribarskoj Banji lekovita voda pomaže u  lečenju ortopedskih, koštano-zglobnih i degenerativnih oboljenja, ali i za poboljšanje opšteg stanja organizma, kroz spa-program, radi postizanja optimalnog načina življenja i očuvanja zdravlja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ribarska Banja, kao lider zdravstvenog turizma, akcenat stavlja na prevenciju, koja je najbolji lek, a svojim gostima nudi, pored medicinskog i spa programa, brojne prateće sadržaje radi potpunog doživljaja, koji najbrže dovodi do optimalnog stanja organizma. Ribarsku Banju posećivale su sve krunisane glave Srbije, od oslobođenja do ukidanja monarhije, a i danas. Zbog toga, a i zbog celokupne ponude i doživljaja, kao i zbog brojnih nagrada i priznanja Ribarsku Banju nazivaju – kraljevska banja.

Komentari(0)

Loading