INTERNACIONALNI OPERSKI DANI Subotica i Novi sad domaćini sjajne manifestacije

Lepote Srbije

14:00

Manifestacije 0

Velikim operskim koncertom "Muzički mostovi" u subotu, 8. oktobra, počeće prvi "Internacionalni operski dani" u organizaciji Srpskog narodnog pozorišta (SNP), saopšteno je iz te kuće.

INTERNACIONALNI OPERSKI DANI Subotica i Novi sad domaćini sjajne manifestacije
pixabay

 

Kako se navodi, pored najboljih pevača regiona, solista opera iz Sarajeva, Osijeka, Skoplja, Varne i Novog Sada, na subotičkoj sceni "Jadran", pod dirigentskom palicom direktora Opere Hong Kong, maestra Elia Orčuola, publika će biti u prilici da čuje najlepše arije italijanskog i francuskog repertoara kompozitora Verdija, Rosinija, Bizea, Pučinija.

Direktorka Opere SNP-a Sandra Milankov rekla je da je cilj Internacionalnih operskih dana je da se kreira platforma za buduće saradnje, razmene, koprodukcije, zajedničke projekte sa operskim kućama - ne samo u regionu ili Evropi, nego i internacionalno.

- Jako nam je bitno da skrenemo fokus na operske kuće na Balkanu i da omogućimo našim umetnicima da gostuju i istovremeno da ugostimo i umetnike drugih operskih kuća kod nas u SNP-u - objasnila je Milankov.

Uz soliste SNP-a, Mariju Jelić, Stevana Karanca i Višnju Radosav, na koncertu će nastupiti i sopran Aida Čorbadžić, tenor Đorđi Čučkovski, bariton Igor Krišto i bariton Plamen Dimitrov, pod dirigentskom palicom Elia Orčuola.

- Na prvim Internacionalnim operskim danima koji će se nakon gala koncerta u Subotici, nastaviti okruglim stolom u Srpskom narodnom pozorištu, prisustvovaće preko 20 upravnika, operskih direktora, agenta, reditelja, kritičara, kompozitora i muzikologa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Albanije, Nemačke i Italije - kazala je Sandra Milankov.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Komentari(0)

Loading