BUDITE DEO VIKIMEDIJINE PLATFORME Dođite na "Pančić foto-piknik" i svojim fotografijama zabeležite prirodu Srbije (VIDEO)

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Pančić foto-piknik, održaće se u subotu 30. aprila, u Kameničkom parku. Okupljanje je u 9h ispred Departmana za biologiju i ekologiju a sve što treba poneti jeste ćebe i osveženje.

BUDITE DEO VIKIMEDIJINE PLATFORME Dođite na "Pančić foto-piknik" i svojim fotografijama zabeležite prirodu Srbije (VIDEO)
Printscreen/Facebook:samonovisad

U okviru projekta "Živi svet urbanih ekosistema"  u subotu, 30. aprila, u Kameničkom parku, održaće se Pančić foto-piknik. 


Studentkinja biologije, čija je ovo ideja, Aleksandra Vukčević kaže da se, Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije “Josif Pančić” bavi istraživanjem i zaštitom prirode i promocijom nauke. Takođe, organizuju naučno-istraživačke kampove širom zaštićenih područja u Srbiji i naučno popularna predavanja. U sklopu ovog društva, svake godine izlazi i časopis „Terenac“ koji je posvećen zaštiti prirode. Organizuju se razne radionice, poput ove, sa ciljem da se javnost uključi u zaštitu prirode.
Priključite se i vi!!!
 

"Imamo biodiverzitet za sve što možete zamisliti, ne samo gljive i ptice. Posebno o čemu dosta toga ne znamo su urbani ekosistemi što je apsolutni hit u svetu i mi ustvari ne znamo šta nas sve okružuje. U subotu organizujemo piknik, fotografska radionica kojoj je cilj da svi zainteresovani ljudi se upoznaju sa nekim osnovnim metodama u fotografiji i da se oprobaju u fotografisanju prirode i to uz mentorstvo naše članice Srđane Tucić koja se bavi fotografijom i koja je bila organizator foto-konkursa. Ideja je da bude jedna opuštena atmosfera, da donesemo ćebad, prostirke, neke grickalice i da nam Srđana pokaže neka osnovna podešavanja, metode, kako već i da se onda razbežimo po Kameničkom parku i da pokušamo da ufotkamo neke vrste. Pošto se ova radionica organizuje u okviru projekta "Živi svet urbanih ekosistema"  koje podržava Vikimedia Srbije, sve te fotografije koje sakupimo na pikniku biće postavljene na Vikimedijinu internet platformu tako da će biti dostupne svima." - kaže Aleksandra Vukčević.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

Izvor: samo novi sad

Komentari(0)

Loading