BUDITE DEO VIKIMEDIJINE PLATFORME Dođite na "Pančić foto-piknik" i svojim fotografijama zabeležite prirodu Srbije (VIDEO)

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

Pančić foto-piknik, održaće se u subotu 30. aprila, u Kameničkom parku. Okupljanje je u 9h ispred Departmana za biologiju i ekologiju a sve što treba poneti jeste ćebe i osveženje.

BUDITE DEO VIKIMEDIJINE PLATFORME Dođite na "Pančić foto-piknik" i svojim fotografijama zabeležite prirodu Srbije (VIDEO)
Printscreen/Facebook:samonovisad

U okviru projekta "Živi svet urbanih ekosistema"  u subotu, 30. aprila, u Kameničkom parku, održaće se Pančić foto-piknik. 


Studentkinja biologije, čija je ovo ideja, Aleksandra Vukčević kaže da se, Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije “Josif Pančić” bavi istraživanjem i zaštitom prirode i promocijom nauke. Takođe, organizuju naučno-istraživačke kampove širom zaštićenih područja u Srbiji i naučno popularna predavanja. U sklopu ovog društva, svake godine izlazi i časopis „Terenac“ koji je posvećen zaštiti prirode. Organizuju se razne radionice, poput ove, sa ciljem da se javnost uključi u zaštitu prirode.
Priključite se i vi!!!
 

"Imamo biodiverzitet za sve što možete zamisliti, ne samo gljive i ptice. Posebno o čemu dosta toga ne znamo su urbani ekosistemi što je apsolutni hit u svetu i mi ustvari ne znamo šta nas sve okružuje. U subotu organizujemo piknik, fotografska radionica kojoj je cilj da svi zainteresovani ljudi se upoznaju sa nekim osnovnim metodama u fotografiji i da se oprobaju u fotografisanju prirode i to uz mentorstvo naše članice Srđane Tucić koja se bavi fotografijom i koja je bila organizator foto-konkursa. Ideja je da bude jedna opuštena atmosfera, da donesemo ćebad, prostirke, neke grickalice i da nam Srđana pokaže neka osnovna podešavanja, metode, kako već i da se onda razbežimo po Kameničkom parku i da pokušamo da ufotkamo neke vrste. Pošto se ova radionica organizuje u okviru projekta "Živi svet urbanih ekosistema"  koje podržava Vikimedia Srbije, sve te fotografije koje sakupimo na pikniku biće postavljene na Vikimedijinu internet platformu tako da će biti dostupne svima." - kaže Aleksandra Vukčević.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

Izvor: samo novi sad

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading