LAGANA POSLASTICA SA BRESKVAMA: Pravi izbor za tople dane
Kremast i osvežavajući, ovaj kolač sa breskvama treba dobro da se ohladi. Pravi se sa slatkom pavlakom i breskvama. Sočan je i lagan.

Sastojci:
- 2 srednje breskve, seckane
- sok od 1/2 limuna
- 95 g šećera
- 8 graham krekera
- 200 g slanih pereca
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- prstohvat soli
- 6 kašika putera, rastopljenog
- 90 ml slatke pavlake
- 230 g krem sira, omekšanog
- 30 g grčkog jogurta
- 1 vanilin šećer
- 2 srednje breskve za ukrašavanje
- 2 kašike meda, za ukrašavanje
Priprema:
U malom loncu na srednjoj vatri kuvajte breskve, limunov sok i 2 kašike šećera, često mešajući, dok breskve ne počnu da se razgrađuju, ali zadrže oblik i tečnost postane poput sirupa, 5 do 10 minuta, u zavisnosti od toga koliko su zrele. Ostaviti da se ohladi.
Možda vas zanima:

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Možda vas zanima:

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
Možda vas zanima:

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?
U međuvremenu, izmrvite krekere i perece, i prebacite u srednju posudu. Dodajte cimet, veliki prstohvat soli i dve kašike šećera i promešajte da se sjedine. Dodajte puter i dobro izmešajte. Utisnite patišpanj u pleh. Ostavite u frižideru dok ne završite fil. Mikserom umutite slatku pavlaku. Prebacite u drugu posudu. U istoj posudi za mućenje slatke pavlake, umutite krem sir i jogurt dok ne postanu glatki. Dodajte preostali šećer i mutite dok se ne sjedine. Dodajte vanilin šećer i prstohvat soli i umutite, a potom sve umutite sa šlagom, dok se ne sjedini. Umešajte i kuvane breskve.
Sipajte fil preko patišpanja u ravnomernom sloju. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider dok se dobro ne ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Servirajte kolač sa breskvama i medom.
(Mondo)

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje

Slobodan iz Vranja sprema najbolje princes krofne u čitavoj Srbiji: Nećete verovati od koga je dobio recept
Vranjanske princes krofne najlađe su u Srbiji, a sprema ih komšija Slobodan koji rado ugosti ceo komšiluk


TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.

TRAVAR OTKRIVA RECEPT: Ovako se pravi šampanjac od zove
Sok od zove je neizostavan deo detinjstva mnogih od nas, ali da li ste znali da od ovog mirisnog cveta možete napraviti i prirodni šampanjac?
Komentari(0)