NE PEČE SE, PRAVI SE BRZO, A TOPI SE U USTIMA Torta Beli anđeo, omiljena kremasta poslastica
Nema pečenja korica, a filove ćete začas pripremiti
Beli anđeo je torta koja očarava ukusom, a uopšte se nećete pomučiti da je napravite. Nema pečenja korica, a filove ćete začas pripremiti. Topi se u ustima, jer je izuzetno kremasta, i budite sigurni da nećete moći samo jedno parče da pojedete.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 12 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 370 g putera
- 500 g slatke pavlake
- 4 čaše kisele pavlake
Način priprema:
U mleko dodajte puding i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodajte belu čokoladu (100 g) i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte mu puter i mleko u prahu, pa dobro umutite. Preostalu čokoladu sitno iseckaje i dodajte u fil, pa promešajte. Umutite slatku pavlaku sa kiselom i filujte tortu. Kora, pa fil od pudinga, pa fil od šlaga, pa kora i tako dok ne utoršite materijal. Poslednji red je kora koju u tankom sloju premažite šlagom.
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Komentari(0)