NE PEČE SE, PRAVI SE BRZO, A TOPI SE U USTIMA Torta Beli anđeo, omiljena kremasta poslastica

17:00

Gastronomija 0

Nema pečenja korica, a filove ćete začas pripremiti

NE PEČE SE, PRAVI SE BRZO, A TOPI SE U USTIMA Torta Beli anđeo, omiljena kremasta poslastica
Printscreen/Youtube

Beli anđeo je torta koja očarava ukusom, a uopšte se nećete pomučiti da je napravite. Nema pečenja korica, a filove ćete začas pripremiti. Topi se u ustima, jer je izuzetno kremasta, i budite sigurni da nećete moći samo jedno parče da pojedete.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 12 kašika šećera
  • 100 g mleka u prahu
  • 370 g putera
  • 500 g slatke pavlake
  • 4 čaše kisele pavlake

Način priprema:

U mleko dodajte puding i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodajte belu čokoladu (100 g) i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte mu puter i mleko u prahu, pa dobro umutite. Preostalu čokoladu sitno iseckaje i dodajte u fil, pa promešajte. Umutite slatku pavlaku sa kiselom i filujte tortu. Kora, pa fil od pudinga, pa fil od šlaga, pa kora i tako dok ne utoršite materijal. Poslednji red je kora koju u tankom sloju premažite šlagom.

Komentari(0)

Loading