Starinsko jelo na koje su danas zaboravili mnogi: Sprema se lako, a ukus vraća u neka prošla vremena i detinjstvo
Ovo su jeli naši preci.

Cicvara je tradicionalno jelo koje su naše bake spremale veoma često. Međutim, poslednjih nekoliko godina gotovo je da je nemoguće da ćete čuti da moderna domaćica sprema ovo ukusno i kalorično jelo, te smo mi tu da vas podsetimo kako su jeli naši preci.
Sastojci:
350 ml mleka
1 kašika svinjske masti
150 g krem sira
150 g kajmaka
70 g kukuruznog brašna
2 žumanceta
so
ulje
70 g pršute
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte mast, krem sir i kajmak.
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)