Starinsko jelo na koje su danas zaboravili mnogi: Sprema se lako, a ukus vraća u neka prošla vremena i detinjstvo
Ovo su jeli naši preci.

Cicvara je tradicionalno jelo koje su naše bake spremale veoma često. Međutim, poslednjih nekoliko godina gotovo je da je nemoguće da ćete čuti da moderna domaćica sprema ovo ukusno i kalorično jelo, te smo mi tu da vas podsetimo kako su jeli naši preci.
Sastojci:
350 ml mleka
1 kašika svinjske masti
150 g krem sira
150 g kajmaka
70 g kukuruznog brašna
2 žumanceta
so
ulje
70 g pršute
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte mast, krem sir i kajmak.
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Možda vas zanima:

Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije

CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)