Beogradski splavovi među 100 najboljih plaža

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Portal "Beachatlas" nedavno je objavio listu 100 najboljih plaža, a na spisku su se našli i splavovi u Beogradu.

Beogradski splavovi među 100 najboljih plaža
Shutterstock

"Beachatlas" nije napravio konvencionalnu listu, već su u razmatranje uzeli i druge kriterijume, pa su se tako na listi našli i beogradski splavovi.

U kreiranju liste pomogli su stručnjaci za putovanja i influenseri iz celog sveta.

Beogradski splavovi našli su se na 50. mestu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Splavovi usidreni duž Dunava i Save su centralni deo beogradske i srpske kulture. Oko 300 splavova, poznato je po najboljem noćnom životu na Balkanu, a možda i šire. Iako plivanje možda nije primarna aktivnost, meštani nalaze utehu pored reke, posebno kada se rashlade uz hladnu čašu piva. Za stanovnike, predeo pored reke služi kao urbana obala, jedinstveno utočište gde su opuštanje i uživanje uvek na dohvat ruke", napisali su.

Na listi se nalaze i plaža Jablaničkog jezera u Bosni i Hercegovini (57. mesto), Sveti Stefan u Crnoj Gori (31. mesto), Bačvice u Hrvatskoj (21. mesto), kao i Viški podmorski tunel (59. mesto) i Bled u Sloveniji (75. mesto).

Lista, naravno, obiluje i najboljim svetskim plažama, a prvo mesto zauzela je Bora Bora u Francuskoj Polineziji. Nakon nje slede južnoafrička plaža Boulders, Waikiki na Havajima, Kopakabana u Brazilu i Maya Bay na Tajlandu.

(b92)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading