Oni su ovaj gest svom gradu poklonili od srca: Učenici Umetničke škole muralima ulepšali Užice, imaju dobar razlog za to

11:00

Aktuelno 0

Godinu nacionalne prestonice kulture svojim radovima oplemeniće i učenici i profesori Umetničke škole Užice. Oni su pre nekoliko dana počeli sa oslikavanjem površina ispred Železničke stanice i kako ističu, to je njihov poklon gradu i svim građanima.

užice
rina

Prema rečima Ivane Stamatović direktorke Umetničke škole Užice, ovo je prilika da učenici pokažu šta rade u školi i da su to sjajna deca.

“Želim da se zahvalim Infrastrukturi železnice Srbije i gradu Užicu što su nam dali podršku i omogućili da učenici Umetničke škole kao i njihovi nastavnici iskažu svoj rad, da izađu iz učionice i da u prostoru primene ono što uče u školi. Ovaj projekat je poklon gradu Užicu i svima nama koji živimo u njemu u okviru Prestonice kulture. Na njemu ćete videti motive poznatih Užičana koji su dali doprinos u svom životu za grad i videćemo znamenite objekte grada Užica kao što su crkve Svetog Đorđa i Svetog Marka, Trg partizana, Narodno pozorište i svi druge znamenitosti”.

Učenicima i njihovim profesorima zahvalila se gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, poručivši da je ovo tek početak uređenja tog prostora.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

“Od srca se zahvaljujemo i deci i profesorima koji su se odazvali inicijativi grada da se ovaj prostor oplemeni, dobije novi izgled i ponese slike nosećih motiva Prestonice kulture Srbije, koju Užice, uskoro preuzima. Upravo ovde na Železničkoj stanici ćemo preuzeti titulu Prestonice kulture od grada Čačka 21. marta a istog dana u 20 časova će biti svečano otvaranje i manifestacija “Praznik svetlosti”na Trgu partizana. Imamo mnogo posla i ovde i na svim ostalim infrastrukturnim i programskim sadržajima, ali ono u šta sam sigurna je da ćemo ovaj zahtevan i izazovan projekat moći da iznesemo jedino svi zajedno”, naglasila je gradonačelnica.

Oslikavanje murala biće završeno u narednih desetak dana.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading