VAŽNE PROMENE ZBOG DANA PRIMIRJA Evo šta će i kako raditi u Beogradu tokom praznika, da li se menja gradski prevoz, kako se vrši naplata parkinga...

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Ovo je sve što treba da znate, kako vas danas ništa ne bi iznenadilo.

VAŽNE PROMENE ZBOG DANA PRIMIRJA Evo šta će i kako raditi u Beogradu tokom praznika, da li se menja gradski prevoz, kako se vrši naplata parkinga...
Shutterstock

 

 

Danas se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a evo kako će raditi pijace, prodavnice, apoteke, ali i po kom redu vožnje će saobraćati gradski prevoz.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovo je sve što treba da znate, kako vas danas ništa ne bi iznenadilo.

Pijačni dan

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP "Beogradske pijace", danas će raditi uobičajeno, saopštili su iz tog preduzeća.

Zelene pijace i pijaca cveća "Krnjača" radiće od 06 do 19 časova, pijaca "Palilula" od 07 do 21 čas, dok će OTC (Otvoreni tržni centar) raditi od 08 do 16 časova.

Garaže i parking prostori koji se nalaze u okviru pijaca, takođe će raditi po ustaljenom radnom vremenu, ističe se u saopštenju.

Veletržnica Beograd saopštila je da će za vreme državnog praznika raditi 24 časa dnevno.

Prodavnice i tržni centri

Samoposluge, kao i tržni centri imaće redovno radno vreme. Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi, takođe će raditi redovno.

Gradski prevoz

Gradski prevoz neće saobraćati po prazničnom redu vožnje. Dakle, danas, na Dan primirja, važiće redovni red vožnje.

Taksi usluge

U više taksi udruženja potvrđeno je za Telegraf Biznis da će se taksi usluge danas naplaćivati po drugoj tarifi (start 270 dinara, plus 125 dinara po kilometru).

VAŽNE PROMENE ZBOG DANA PRIMIRJA Evo šta će i kako raditi u Beogradu tokom praznika, da li se menja gradski prevoz, kako se vrši naplata parkinga... unsplash.com
 

Pošte

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Pošte Srbije, na državni praznik radiće dežurne pošte, odnosno ukupno 66 pošti.

 

Apoteke

Danas će raditi dežurne apoteke i dnevne dežurne apoteke. Ovih pet apoteka će raditi 24 sata:

Apoteka "Sveti Sava", Nemanjina 2;
Apoteka "Prvi maj", Kralja Milana 9;
Apoteka "Zemun", Glavna 34;
Apoteka "Bogdan Vujošević", bulevar Maršala Tolbuhina 30;
Apoteka "Gornji grad", Dr Đorđa Kovačevića 27.

Parking servis i garaže

JKP „Parking servis“ danas neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada zbog obeležavanja praznika. Takođe, biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od ponedeljka, 13. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

 

osečina

Ne daj Bože nikome ovakav osećaj, ovo se ne pamti u poslednjih 40 godina: Meštani sela u Osečini danas sabiraju ogromnu štetu nakon nevremena

Aktuelno

13:00

24 jun, 2024

Nakon jakog nevremena Štab za vanredne situacije Osečina u pogodđenim delovima opštine proglašena je vanredna situacija. Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i predsednik Skupštine opštine Svetozar Gačić od sinoć su na terenu. Ogromne štete nevreme je nanelo na stambenim, pomoćnim objektima, poljoprivredi ali i nad domaćim životinjama u selu Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina, delu sela Plužac.

Komentari(0)

Loading