KUPANJE MOŽE DA POČNE Otvorena sezona na poznatoj plaži na Dunavu

Lepote Srbije

20:00

Aktuelno 0

Prvog maja počinje 112. kupališna sezona na novosadskoj plaži Štrand na Dunavu, a prvih dana maja ulaz na plažu biće slobodan, saopštilo je danas Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo.

KUPANJE MOŽE DA POČNE Otvorena sezona na poznatoj plaži na Dunavu
Shutterstock/petrovaradinska tvrđava

 

Cena ulaznica biće ista kao i prethodnih godina, tako da će dnevna ulaznica koštati 50, sezonska ulaznica bez popusta 1.345, a sezonska ulaznica sa popustom 1.150 dinar, navodi se u saopštenju.

Sezona će trajati do 30. septembra.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dodaje se da je Institut za javno zdravlje Vojvodine obavio uzorkovanje vode iz Dunava, na tuševima i fontanama, kao i u ugostiteljskim objektima i zaključio da je uzorak površinske vode reke Dunav dobrog ekološkog statusa, odnosno odgovara propisanim zahtevima druge klase, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni.

Direktor Gradskog zelenila Miloš Egić rekao je da su tokom zime i proleća urađeni svi pripremni radovi te da su travnjaci tretirani protiv krpelja.

Kao i svake godine angažovana je služba spasilaca na vodi, a broj spasilaca će u svakom trenutku biti u skladu sa potrebama, protokolom i pravilima struke, kao i brojem posetilaca, vremenskim uslovima, naveo je Egić.

Dodao je da je, kao i svake godine, obezbeđena ekipa prve pomoći sa lekarom koji dežura na plaži.

Gradsko zelenilo je saopštilo da će i ove godine nastaviti akciju "Humanitarni ponedeljak" kada se ulaz na plažu ne naplaćuje, već je sav prihod koji posetioci dobrovoljno prilože namenjen sugrađanima koji se bore sa teškim i retkim oboljenjima i kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

 

plivanje

Čovek koji snagom svoje volje ruši sve granice: Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto ali sprema se za takmičenje u Engleskoj, svako jutro pliva i to preporučuje svima

Aktuelno

10:00

19 jun, 2024

Kupališna sezona na gradskim bazenimau Čačku već je počela, a to je iskoristio i poznati paratriatlonac iz grada na Moravi, koji se priprema za takmičenje u triatlonu u Engleskoj. Lazar Filipović je momak, koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega dva odsto vida. Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe, pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

Komentari(0)

Loading