VERNICI ĆE SADA LAKŠE STIZATI DO OVOG MANASTIRA Nakon nekoliko decenija asfaltira se put do velike srpske svetinje

J. K.

20:12

Aktuelno 0

Peštersko selo Bare nakon nekoliko decenija čekanja konačno će dobiti saobraćajnu vezu do velike svetinje, manastira Kumanica.

VERNICI ĆE SADA LAKŠE STIZATI DO OVOG MANASTIRA Nakon nekoliko decenija asfaltira se put do velike srpske svetinje
Printscreen/Instagram

 

Državni put IIA reda broj 201. koji vodi od Sjenice do državne granice sa Republikom Crnom Gorom, sprema se za asfaltiranje u dužini od osam kilometara, čime se ostvaruje san svih meštana ovog kraja.

"Preko leta ovuda se može samo terenskim vozilima, a sa prvim snegovima mi budemo po nekoliko meseci potpuno odsečeni od sveta. Asfaltiranje ove deonice za nas znači život i bolje sutra", kažu meštani.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, istakao je da nema stajanja, ni kalkulisanja kad je u pitanju rad na izgradnji novih ili na sanaciji već postojećih saobrćajnica koje nisu u zavidnom stanju.

Taj deo zemlje, Tutin, Novi Pazar, Sjenica , do sada je bio zaboravljen. Mi sada investiramo, gradimo ključnu saobraćajnicu za njih, ali i investiramo u lokalne puteve. Naš cilj je da autoput bude glavna komunikaciona veza između svih delova Srbije, kao i sa susednim državama, ali i da do svake kuće vodi asfalt. Nećemo stati dok to ne ostvarimo. Naše mašine se ne gase. Nijedan radni bager niti građevinski kamion ne stoje parkirani, svi su na terenima”, rekao je Momirović.

Komentari(0)

Loading