AKO PRESOLITE KISELI KUPUS: Bez brige, samo dodajte jedno povrće, napraviće čudo!

15:00

Gastronomija 0

Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.

kiseli kupus
Shutterstock

To se uglavnom dešava kada kiseli kupus pripremate prvi ili drugi put. Vremenom i vežbanjem učite da pogodite prave proporcije.

Međutim postoji rešenje, a ono nije da bacite sav kiseli kupus. Priroda se pobrinula i za to, postoji povrcće koje apsorbuje puno soli. To su, na primer, šargarepa i zeleni paradajz.

Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Izbušite ih viljuškom i dodajte u kupus. Tako će upiti višak soli.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ali ako je vaš kiseli kupus i dalje preslan, svaku glavicu kupusa morate na kratko potopiti u ključalu vodu.

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Komentari(0)

Loading