JUŽNJACI KISELE KUPUS NA NAJBOLJI NAČIN: Ne kvari se, a sarma je najukusnija - srpska zimnica koja se ne zaboravlja
Južnjaci kisele kupus na najbolji način na koji se ne kvari, a sarme budu najukusnije, srpska zimnica koja ne može da se zaboravi
Nakon što ste pripremili barene paprike, ajvar, ljutenicu, vreme je da se bacite i kiseljenje kupusa.
Osim jednostavnog kupusa ribanca od kojeg se pravi najbolji podvarak, znamo da su sarme najukusnije od listova kiselog kupusa.
Južnjaci prave drugačije od naših baka, a toliko je dobar da ćete jedva čekati priliku da ga iskoristite.
Možda vas zanima:
AKO PRESOLITE KISELI KUPUS: Bez brige, samo dodajte jedno povrće, napraviće čudo!
Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.
Vreme je da se kiseli kupus: Kako da znate koliko je soli dovoljno?
Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus
Možda vas zanima:
AKO PRESOLITE KISELI KUPUS: Bez brige, samo dodajte jedno povrće, napraviće čudo!
Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.
Vreme je da se kiseli kupus: Kako da znate koliko je soli dovoljno?
Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus
Možda vas zanima:
AKO PRESOLITE KISELI KUPUS: Bez brige, samo dodajte jedno povrće, napraviće čudo!
Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.
Vreme je da se kiseli kupus: Kako da znate koliko je soli dovoljno?
Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus
Za ovu zimnicu po njihovom receptu su izdvojeni sastojci:
vinobran
60 kg kupusa
biber u zrnu
2 kg soli
šećer
ren
cvekla
Priprema: Kupus oprati i očistiti. Koren glavice kupusa izvrteti i okrenuti na gore. Sipati po malo soli u svaku glavicu.
Kada se glavice lepo poređaju, preliti vodom u kojoj je rastvorena preostala so. Da bi rasol bio dobar i lepe boje, treba staviti cveklu, koren rena i oko 1/2 kg šećera i biber u zrnu.
Kupus pritisnuti kamenom da ne pliva po površini i na svakih 7 dana pretakati, i ako je otrebno dodati još soli.
Kada je kupus sasvim dobro kiseo, odliti suvišan rasol, dodati vinobran (zavisno od količine kupusa), pretočiti rasol i ne koristiti ga desetak dana, dok se ne izbistri.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
Komentari(0)