NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Savršene prženice treba da budu mekane u sredini, a hrskave spolja. Često se služe da doručak, ali i večeru i odličan su način da se iskoristi stari hleb. Za samu pripremu potrebni su sastojci koje već imate kod kuće, a ovakav način spremanja ne razlikuje se mnogo od uobičajenog. Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim! Pogledajte u nastavku brzi recept za doručak ili večeru, a odlično je što je toliko jednostavan da mogu spremiti i početnici.
Potrebno vam je:
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Pola starog hleba (hleb koji stoji dva dana otprilike)
Tri jajeta
Malo putera
So po ukusu ili drugi začini
200 mililitara mleka
Priprema:
U jednom dubljem tanjiru viljuškom umutite jaja i dodajte postepeno mleko. Posolite ih i uzmite jednu krišku hleba. Hleb umočite sa obe strane podjednako. Sačekajte da se tiganj zagreje na ringli, pa dodajte malo putera. Pržite ih sa obe strane dok ne porumene. Odmah ih spuštajte na ubrus ili salvetu kako bi se iscedio višak masti sa istih. Zahvaljujući puteru biće mnogo ukusnije, a naravno i zdravije!
PREDLOG ZA RUČAK Medaljoni u sosu od pečuraka, ukusno jelo koje će voleti cela porodica
Medaljoni u sosu od pečuraka se brzo spremaju i idealni su za brz i ukusan ručak. Možete ih servirati same i uz prilog od testenine, krompira ili pirinča.
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
Komentari(0)