POSNA SLANA TORTA KOJA SE SPREMA TOKOM USKRŠNJEG POSTA: Najkremastija sa 3 fila - recept obara sa nogu
Najkremastija posna slata torta sa tri fila se sprema tokom Uskršnjeg posta, a recept obara sa nogu
Ako razmišljate šta da spremate tokom Uskršnjeg posta, a da to nisu samo kuvana jela i poslastice, onda ste na pravom mestu.
Znamo da svi vole da se zaslade sa ukusnom poslasticom, a jedna baš takva je posna žito torta na vodi. Jeftina, lagana, a jedna od najlepših.
Mnogi kada su posne slave spremaju razne posne torte, ali i jedna u toku posta je pun pogodak, jer će vam lagano leći na stomak, a bićete siti baš dugo.
Možda vas zanima:
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Možda vas zanima:
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Možda vas zanima:
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
NAJLAGANIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama - od svakog parčeta zastaje dah
Kolač sa rendanim jabukama je najlaganija poslastica za Uskršnji post, a od svakog parčeta zastaje dah
Kremasta, sočna, a već na prvi zalogaj će vas osvojiti.
Sprema se za rozen korama, kukuruzom, tunjevinom kiselim krastavcima...
Ima čak tri fila, božanstvena je.
Svi sastojci i recept:
rendani posni kačkavalj - 200 grama
rozen kore - jedno pakovanje
šargarepe - 4 srednje
gustin - 3 kašike
kiseli krastavci - 5
posni majonez - 250 grama
kukuruz šećerac - 400 grama ili jedna manja konzerva od 340 g
voda
tunjevina - 300 grama
posni margarin - 70 grama
Priprema:
Sipajte oko dva decilitra vode u jednu šerpicu i zagrejte do ključanja.
Čim proključa dodajte gustin, koji ste pre toga posebno umešali u činijici sa vodom.
Mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice, smesa će kroz par minuta postati gusta i možete da je sklonite sa ringle.
Pripazite samo da ne zagori.
U fil se dodajte margarin i mešajte sve dok se ne istopi.
Zatim odložite fil da se ohladi, a slobodno možete i u frižider na 10 minuta.
Uzmite tri činije, a zatim u jednu stavite tinjevinu, u drugu kukuruz, pa u treću šargarepu.
Kada sve odvojite, podjednako im dodajte fil i majonez.
U fil sa kukuruzom ili tunjevinom, dodajte iseckane kisele krastavce na kockice.
Stavite jednu rozen koru i premažite je sa filom od kukuruza, pa preko stavite drugu koru.
Drugi fil može da ide od tunjevine, a treći sa šargarepom.
Kada preklopite poslednjom korom, odmah je premažite majonezom i po želji stavite posni kačkavalj.
Posnu slanu tortu stavite u frižider na 3 sata da se ohladi, a nakon toga uživajte u njoj.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
VRANJANSKA PITA Samsa je stari recept ovog kraja koji svi OBOŽAVAJU!
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
Komentari(0)